Raste broj obolelih- produžen rad Kovid ambulante

Postavljeno: 27.08.2021

Zbog povećanja broja prvih pregleda radno vreme Kovid ambulante produženo je do 19 časova, svih sedam dana u nedelji. Tokom prethodna dva dana na području Rasinskog okruga registrovano je 117 novih slučajeva obolevanja, a na stacionarnom lečenju u kruševačkoj Kovid bolnici trenutno je 48 pacijenata iz Okruga

Novo radno vreme Kovid ambulante je od 07 do 19 časova, svih sedam dana u nedelji, a zbog većeg obima posla, od naredne nedelje dodatno će biti povećan i broj lekarskih ekipa. 

Trenutno se dnevno u toj ambulanti obavi više od 180 pregleda, od koji je oko 50 odsto prvih, a polovina od onih koji dolaze na prvi pregled pozitivna je na korona virus.

Lekari kažu da među obolelima još uvek dominira mlađa populacija, sa blagom ili srednje teškom kliničkom slikom. Ti pacijenti mahom ne zahtevaju hospitalizaciju, a  simptomi sa kojima se javljaju su povišena telesna temperatura (koja je može biti i visoka), suvi kašalj, malaksalost, mučnina, dijareja i povraćanje. Tešku kliničku sliku uglavnom imaju starija lica i osobe sa kompromitovanim imunitetom, a dnevno se na stacinarno lečenju u Kovid bolnicu pošalje do pet pacijenata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, tokom prethodna dva dana na području Rasinkog okruga registrovano je 117 novih slučajeva obolevanja, od čega 53 u protekla 24 sata.

Najviše obolelih u Okrugu od početka epidemije je iz Kruševca, gde je virus korona do sada  potvrđen je kod 11.801 lica , najmanje iz Brusa, sa 915 registrovanih slučajeva.

U Kruševcu je prvu dozu vakcine primilo 47.840 građana, a vacinisanih trećom dozom do sada je 2.533.

Inače, građani koji imaju simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom, posle 19 časova mogu da se jave Službi hitne medicinske pomoći.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top