Napretkove legende policija izbacila iz loža

Postavljeno: 22.11.2020

Kruševačke Napretkove fudbalske legende, Milorad Jovanović Božija Volja i Jovica Škoro, kao i najuspešniji predsednik u istoriji kluba Miomir Miša Rajković, u vreme bivše Jugoslavije i predsednik Zajednice prvoligaša, izbačeni su iz loža Stadiona Mladost od strane policije u pratnji predstavnika Kluba

Prvi je na tapetu bio legendarni Milorad Jovanović Božija Volja, koji je pre virusa korona, sve utakmice gledao isključivo sa istočne tribine u svom rodnom Bivolju. Ovom prilikom, doživeo je da ga zaposleni u Klubu, zajedno sa policijom, izbace iz lože koje su, u ova vremena, uglavom prazne. Ljut je napustio stadion.Više, kako je i najavio, ne dolazi.

İ golgeter i uspešan trener Jovica Škoro doživeo je istu sudbinu. Rečeno mu je, između ostalog, da je previše dobio dok je igrao ili bio trener Napretka.

Ja jedini nisam tužio klub i poklonio sam dug od 25.000 evra. Zato me više neće niko videti na Napretkovim utakmicama – rekao nam je Škoro.

Za sada trojica “otpisanih”, žrtve su nadmenosti zaodenute u navodno “poštovanje propisa” jer je nazovi svečana loža u kojoj je trebalo da budu Rajković i Škoro, na primer, prebukirana njima nekim nepoznatim ljudima. Kažu, u prošlosti, kada je Napredak u njihovo vreme imao rejting među 20 najboljih u Jugoslaviji, u ložama su bili uspešni privrednici i ugledni ljudi.

Tri bivše Napretkove legende su s pravom povređene, a postupak prema njima bruka je kako za one koji su bili autori proterivanja iz loža, tako i svih onih koji su ih podržali u klubu koji se bori za opstanak.

Lj.Marković

Ostale vesti

Komentari

 1. Fuzijom do propasti kaže:

  U napretku se vise ne postuje mica bozija volja, jer su napredak i krusevac dobili novog boga!

 2. Goran kaže:

  Nekoliko decenija, iz nedekje u nedekju, gledao sam Napredak. Vrlo dobro znam ko su pomenuti ljudi. Znam i koje novinar Marković ali i PR menadzer gospođa Milutinović. E SAD, ako je tačno da su izbaččeni, čak i uštivo zamoljeni, bruka je i sramota. Zamislite da Dzjića izbace sa „Marakane“? Jednostavno to ne može da se dogodi. Za uslove Kruševca Jovanović i Škoru su baš ono što je Dzaja za Zvezdu.
  Dobro, u odgovoru gospoodje Milutinović se kaže da nije bilo policije. Ajde da je tako, ZASMETALA MI KONSTATACIJA koju novinari kalibra Markovića znaju „sveto novinarsko pravilo da se čuju obe strane“. Gospoodjo, zašto to niste proverili kod Jovanovića, Škora i Rajkovića. Vi hoćete da se veruje vama, a ja huću da verujem da tekstove u novinama pišete vi a ne vaš sin. Zašto, gospodjo ? Što vi ne proveriste informaciju od jnih? Ili ste možda baš vi bili deo ekipe za izbacivanje…
  I najzad sećam se da su mi neki pričaliu kako je upravo taj Marković, sa drugim novinarima, solidarno napuštao tribinbe kada se gospodja Milutinović svadjala sa nekolicinom šefova stručnog štaba kluba (bilo ih je više) pa su joj zabranjivali da utakmice prati iz lože. Jesu li i tad novinari bili u krivu? Jesu, jer su poslušali Vas a ne onu drugu stranu. I najzad, Napredak je iuznad svih nas.
  JAKUZA SA SEVERA

2 thoughts on “Napretkove legende policija izbacila iz loža

Comments are closed.

back-to-top