Napredak ostavio bodove u lazarevačkom blatu

Postavljeno: 06.11.2021

U utakmici 16. kola Super lige Srbije u Lazarevcu, Kolubara je pobedila Napredak sa minimalnih 1:0

Utakmica između Kolubare i Napretka odigrana je po izuzetno lošem terenu, natopljenom vodom i sa više blata nego trave, što je svakako uticalo na to da igrači nisu mogli da pokažu svoj optimum. Ipak, rezultatski su se u tome bolje snašli domaći fudbaleri, prekinuvši svoj niz od tri poraza.

Kolubara je dobro počela meč i nakon kornera, koji je izveo Andreja Stojanović, došla preko Vasilija Bakića u vođstvo već u devetom minutu.
Nakon lopte ubačene sa desne strane, Bakić je imao mnogo prostora na prvoj stativi, što je i iskoristio, tako što je visokim skokom odlično zahvatio loptu i savladao protivničkog golmana.

Iako je u tom delu utakmice imao nešto veći posed lopte, 53 odsto, Napredak je ozbiljnije uzvratio tek u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, kada je i imao i najbolju priliku koju Uroš Rašković u 36. minutu ne koristi. Beležimo da je u čitavom prvom poluvremenu samo po jedna lopta upućena u okvir gola oba tima.

U nastavku je Napredak imao još više poseda i kontrole lopte, a nakon ulaska Ivanića živnuo je i vezni red. Kruševljani su čvrstom i disciplinovanom igrom diktirali ritam, ali to nije bilo dovoljno, jer do izjednačujućeg gola nisu uspeli da stignu.

Napredak je posle sedmog poraza ove sezone ostao na 23 osvojena boda, a sledeći prvenstveni meč igra u Kruševcu protiv niškog Radničkog.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top