Mlađan Radivojević sumnja da je na rođenju otet, podneo prijavu Tužilaštvu u Kruševcu

Postavljeno: 24.12.2019

Mlađan Radivojević iz Aleksinca i Radiša Pavlović, predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama, podneli su kruševačkom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica iz tog grada i Aleksinca. Oni sumnjaju da je Radivojević, koji je 3. marta 1981. godine rođen u kruševačkom porodilištu, na rođenju otet od majke, odnosno od svoje biološke porodice, kako bi kasnije bio dat na usvajanje

Pre podnošenja krivične prijave Mlađan Radivojević je novinarima ispred kruševačkog Tužilaštva rekao da od svog šestog razreda zna da je usvojen, ali da je, nakon što je postao roditelj (ima troje dece) poželeo da pronađe biloške roditelje te da su tada nastali problemi.  

– Najpre sam u aleksinačkom Centru za socijalni rad pokušao da dodjem do informacije o svojim roditeljima, a zatim u Kruševcu. Nisam uspeo da dodjem do tih papira, tada se uključilo Udruženje i Radiša Pavlović. Uspeo je da izvuče papire. Ispostavilo se da ljudi koji su u knjigama upisani kao moji biološki roditelji, ne postoje – ispričao je Radivojević.

Predsednik pomenutog Udruženja Radiša Pavlović, koji je i član Vladine komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece, kazao je da je ovom krivičnom prijavom obuhvaćeno više lice.

– To su NN lica iz kruševačke Bolnice i matične službe kao i iz Centra za socijalni rad u Aleksincu. Osnovano sumnjamo da su ta lica u sprezi i saizvršilaštvu otela Mladjana Radivojevića od neke NN biološke porodice. Oni su zbog toga napravili više desetina falsifikovanih dokumenata, koje takodje predajemo uz ovu krivičnu prijavu – rekao je Pavlović novinarima. 

Napomenuo je da je krivična projava sveobuhvatna jer je Radivojević iz aleksinačkog Centra za socijalni rad dobio svoj dosije sa preko 90 strana.

– Detaljnom analizom ustanovili smo da se radi o montiranim, štelovanim, falsifikovanim dokumetima, u čemu je učestvovalo više lica. Zaključujemo da je on prva dokazana otetea beba u Srbiji – kazao je Pavlović.

Dodao da se Udruženju do sada javilo nekoliko porodica kojima je saopštavano da su im u tom periodu preminule bebe u kruševačkom Porodilištu, te da tri porodice, koje žive u okolini Kruševca, žele da urade DNK analizu sa Mladjanom.

– Očekujemo da će Tužilaštvo izdati nalog da se urade DNK analize za te porodice. Nadamo se da će Tužilaštvo preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bismo pronašli biološku porodicu Mlađana Radivojevića – zaključio je Pavlović. 

J.B. 

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Dika kaže:

    Ovaj radisa je nevidjeni prevarant …

1 thought on “Mlađan Radivojević sumnja da je na rođenju otet, podneo prijavu Tužilaštvu u Kruševcu

Comments are closed.

back-to-top