Dve devojčice – prvorođene bebe  u 2024.

Postavljeno: 01.01.2024

Prvog dana nove 2024.godine, u kruševačkom porodilištu rođene su dve bebe – devojčice. Kao i svake godine, grad Kruševac obezbedio je poklon čestitke za bebe rođene 1. januara, a vaučere je mladim mamama uručila predsednik Privremenog organa grada Kruševca Jasmina Palurović.

Najlepša radna poseta je ujedno i prva – poseta kruševačkom porodilištu.

Ove godine, devojčice su „požurile“ – prva je rođena 10 minuta nakon ponoći, a druga 15.

Mama prvorođene bebe, Nataša Stojanović, već ima sina, a Jovana Simić takođe će obradovati svog dečaka, sestricom.

Prva devojčica je teška 3.300 gr., a druga 3.570 i obe su dobrog opšteg zdravstvenog stanja kao i majke.

– Nema lepšeg početka nego kad 1. januara svetlost dana u kruševačkom porodilištu ugledaju nove bebe, ove godine dve slatke devojčice, koje će obogatiti naš carski grad – izjavila je predsednik Privremenog organa grada Jasmina Palurović.

Ona je uručila mamama vaučere, u ukupnom iznosu od 300.000 dinara koje će sve bebe sa teritorije grada rođene 1.januara podeliti među sobom. Predsednik PO Jasmina Palurović je dodala da se grad iz godine u godinu trudi da poveća davanja za decu, ne samo prvorođenu, već i za svako naredno dete i đake, kroz razne akcije, kao i pomoć roditeljima u vidu novčanih davanja, sredstva za mlade bračne parove za veštačku oplodnju i dr.

Ohrabrujući je podatak da je, prema rečima načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo dr Blagoja Milovanovića, prethodne 2023. bilo više beba nego 2022. Prošle godine (2023.) Kruševac je dobio 1.544 najmlađih stanovnika ( porođaja je bilo 1.527 ), a 2022. godine 1.477 beba, odnosno 1.466 porođaja, što znači da je bilo blizanačkih trudnoća, pa čak i trojki.

Načelnik Milovanović je izjavio da se do kraja dana, očekuju još dva porođaja.

Ostale vesti

back-to-top