Ministarka Kisić posetila porodilište u Kruševcu

Postavljeno: 07.03.2023

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, sastala se danas u zgradi Gradske uprave sa gradonačelnicom Kruševca, Jasminom Palurović, a potom je obišla porodilište, prisustvovala otpustu porodilja i beba i razgovarala sa zaposlenima u ovoj ustanovi Opšte bolnice.

Porodilišta su najlepša mesta na svetu, obojena najsvetlijim i najradosnijim bojama. Srećna sam što sam imala priliku da se družim i pričam sa ženama koje su nedavno donele decu na svet. Poželela sam im pre svega dobro zdravlje, mnogo srećnih i divnih trenutaka sa svojom porodicom. Vidimo da su hodnici puni očeva, koji sa svojom starijom decom čekaju mlađe. To je slika koju želimo da se širi našom Srbijom– poručila je medijima ministarka Darija Kisić, nakon obilaska porodilja i uručenja prigodnih poklona.

Dodala je i da joj je drago što u Kruševcu natalitet u porastu, te da se nada da će ovaj uzlazni trend da se nastavi.

Sve pohvale za Grad Kruševac i mere koje je uveo za podsticaj roditeljima i porodicama sa decom. Nadam se da će ovaj primer dobre prakse da se sledi i u svim delovima naše zemlje – poručila je ona.

Gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je takođe bila u obilasku, rekla je da Grad Kruševac misli na svoje mlade sugrađane i podsetila na koji sve način im pomaže.

Trudimo se da kroz populacionu politiku da od novogodišnjih čestitki, pomoći za vantelesnu oplodnju, poklon čestitki za novorođenu decu, a i svako sledeće dete u porodici omogućimo mladim roditeljima da se lakše snađu u roditeljstvu, a da im mi budemo podrška u materijalnom smislu – rekla je gradonačelnica Kruševca.

A da se u Kruševcu povećao broj beba u odnosu na prethodni period, potvrdila je dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Ovo je najlepši deo bolnice, gde počinje život. Svi ulažemo napore da povećamo natalitet, da i sledeće godine imamo još više beba, jer u prva dva meseca imamo 16 beba više nego u istom periodu prošle godine. Krajem prošlog veka godišnje je bilo oko 2000 porođaja, nakon čega je došlo do pada nataliteta. Prošle godine je bilo 1466, što je za 40 više nego 2021. godine – istakla je ona.

Inače, u protekla 24 sata, rođene su tri devojčice, a u porodilištu boravi 15 mama i beba, od čega 8 devojčica i 7 dečaka.

M. J.

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top