Akcija “Treće dete”, 65. po redu

Postavljeno: 24.12.2019

Porodicama koje su u drugoj polovini ove  godine dobile treće, četvrto ili peto dete, danas su u okviru akcije “Treće dete” uručene poklon čestitke u vrednosti od osam hiljada dinara

U okviru već tradicionalne akcije “Treće dete”, koju kao jednu od mera populacione politike preko nadležne gradske Komisije  sprovodi Grad Kruševac, danas su u Mozaik sali uručene pokolon čestitke za 71 porodicu koja je u period  od 15.juna do 15. decembra dobila treće, četvrto ili peto dete. Za ovu akciju izdvojeno je 568 hiljada dinara, od ukupno million dinara, koliko je za te namene opredeljno u 2019. godini. 

Dobrodošlicu roditeljima i njihovim mališanima, poželela je gradonačelnica  Kruševca, Jasmina Palurović, istakavši tom prilikom da joj je čast i zadovoljstvo da godinu završavamo  jednom od najlepših akcija koju Grad sprovodi.

Našim malim sugrađanima želim da budu srećni, zadovoljni i nasmejani u našem lepom gradu, a mi ćemo se truditi da budemo podrška i vama i vašoj deci, jer  vi ste potrebni njima a oni su potrebni svima nama. Grad Kruševac se iz godine u godinu trudi da poveća sredstva koja se iz budžeta grada izdvajaju za populacionu politiku i za različite akcije. U  narednoj godini sredstva za ovakve i slične akcije biće veća za preko milion i po, u odnosu na ovu godinu – kazala je gradonačelnica, u obračanju roditeljima i deci.

Prisutne je pozdravio i Ivan Mijajilović, predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti  populacione politike, istakavši tom prilikom da ove godine ima više mališana nego prethodne.

Od 2012-te godine preuzeli smo dogovornost i učinili sve da naš grad izgleda lepše nego svi ostali gradovi u okruženju. Kreće se sa izgradnjom autoputa, izgradili smo mnoge fabrike i sve je manje nezaposlenih, što su i preduslovi da se ostvarujemo kao roditelji. Drago mi je da sve ono što republika izdvaja kada je u pitanju populaciona politika, naš grad nekako prati – rekao je Mijajilović, te podsetio na neke od mera, poput jednokratnog  novčanog davanja za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitke za prve bebe rođene u novoj godini i za novorođenčad tokom cele godine, novčane pomoći za treće, četvrto ili peto dete, poklona za đake prvake i za porodice za više đaka, pomoći nezaposlenim porodiljama…

Akcija „Treće dete“ organizuje se dva puta godišnje,  kao simbolična materijalna podrška roditeljima koji su odlučili da imaju više do dvoje dece.

D.P.  

Ostale vesti

back-to-top