Tužilaštvo odlučilo: Zbog incidenta u školi u Trsteniku pokreće postupke

Postavljeno: 02.12.2022

Kruševačko Više javno tužilaštvo saopštilo je da je protiv maloletnih N.Ž. (17) i I.K. (16), obojica iz okoline Trstenika, podnelo Višem sudu u Kruševcu, kao nadležnom, zahtev za pokretanje pripremnog postupka u pravcu krivičnih dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Navedeno je da je to učinjeno nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja, te da se protiv trećeg učesnika događaja, M.M, inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Predmet je, kako je saopštenju iz Višeg tužilaštva, formiran povodom događaja  od 9. novembra ove godine, koji se odigrao u trsteničkoj Tehničkoj školi. U ovom tužilaštvu navode da, zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku, nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili Sudu u predmetnom aktu, odnosno u zahtevu.

Podsetimo da je reč o događaju kada su u toj školi trojica učenika izvršila nasilje nad profesorkom, kada joj je jedan od njih izmakao stolicu na kojoj je sedela, drugi snimao telefonom, a treći to objavio na društvenim mrežama.

Dosadašanji epilog ovog incidenta je da se jedan od učesnika ispisao iz škole, dok su ostala dvojica isključena iz škole. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je, zbog ovog nasilja nad profesorkom, juče obustavila nastavu u školama u kojima ima većinsko članstvo, te održala proteste širom Srbije.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top