Mladi u gradu: Gale i njegove „Marte“ osvajaju scenu

Postavljeno: 25.12.2022

Aleksandar Gašić, učenik četvrtog razreda Medicinske škole, kaže da najveće zadovoljstvo pronalazi u muzici. Trenutno snima album kantautorskih pesama, a za pesmu „Marte“ je već snimio spot. Svira gitaru, peva, sam piše svoje stihove, a pored toga obožava glumu i želi da ona jednog dana bude njegov poziv.

-Čvrsto verujem da je bezvredno sve što može da se kupi novcem, a neprocenjivo vredna svaka sekunda koja se oseti u grudima, bila ona lepa ili ružna, jača je od ne znam kakvog bogatstva! Ja to zadovoljstvo pronalazim u muzici! – kaže Aleksandar Gašić za KruševacGrad.

Njegova muzika se razlikuje od onoga što njegovi vršnjaci inače slušaju.

-Veliki sam protivnik aktuelnih muzičkih izbora mladih, i na svoj način se borim protiv toga. Snimam album kantautorskih pesama koji nosi vrlo zagonetan naslov „Nikad nećeš saznati“ – otkriva ovaj mladić.

Istoimena, prva, uvodna pesma na albumu, nastala u septembru 2022. godine je snimljena u studiju „Zamajac“.

-Ovu pesmu sam snimio uz podršku mnogo dobrih i iskrenih prijatelja, i uz prateći vokal, jedne velike pevačice i mog dugogodišnjeg prijatelja, Jelene Vučković. U pitanju je ljubavna balada, za koju sam i pisao tekst, i radio muziku. 

Za pesmu neobičnog naziva, „Marte“, koju je napisao inspirisan svojim drugaricama iz škole, snimio je spot.

-Još početkom prve godine srednje škole, u potpuno novoj sredini, zapale su mi za oko dve devojke koje su bile nerazdvojne. A kada kažem nerazdvojne, mislim na bukvalno značenje te reči. Zajedno dolazile, zajedno odlazile iz škole, kada jedna ne bi došla u školu, ne bi bilo ni druge, zajedno su odgovarale, i sve ostalo što je karakteristično za školu su radile „u duetu“?! To je čak išlo do tog stadijuma da sam se toliko zaintrigirao i počeo da se pitam „Ko su, ustvari, Marte“?! I, kako odgovor nisam mogao naći kao običan čovek, pronašao sam ga kao pesnik, formulom koju jedinu znam – stihom – ističe Aleksandar.

Zbog velike popularnosti medju vršnjacima, za pesmu je snimljen spot, i to u školi.

-Mnogo mi je pomogla profesorka Sandra Maksimović, kojoj dugujem veliku zahvalnost, i za koju mogu reći bez dlake na jeziku da je najbolji reditelj na svetu. Verujem da sam svojim postupcima zauvek urezao neraskidivo prijateljstvo izmedju Marte, Marte, i mene, ali, takodje, da sam iza mene napravio neizbrisiv trag o školi i odeljenju 3/3.

Iza ovog maturanta u školi će ostati lepo sećanje, a on kako kaže „ide dalje“ sa svojim planovima.

-Planiram da na kraju četvrte godine upišem Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, katedru za glumu, a voleo bih da epicentar ostane u tu gde je sve počelo, u voljenom Kruševcu – poručuje Gašić.

Galetove pesme možete poslušati na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=hkdD6EfQDiA&ab_channel=AleksandarGa%C5%A1i%C4%87

https://www.youtube.com/watch?v=hkdD6EfQDiA&ab_channel=AleksandarGa%C5%A1i%C4%87

Foto: Pavle Ivanović

M. J.


Ponosni na rad Kluba „Mladi u Gradu“

Tekst je nastao kao rezultat rada našeg Kluba „Mladi u Gradu“, koji okuplja mlade sugrađane koji predlažu teme, kojima će se naši mediji baviti, a ukoliko žele, učestvuju u kreiranju tekstova.

Cilj nam je da se na ovaj način čuje glas mladih, da oni postanu oni koji primećuju, ali i utiču na dešavanja u svom okruženju!

Mladi, ukoliko želite da nam se pridružite to možete učiniti slanjem poruke na mejl [email protected], ili preko društvenih mreža, fejsbuk stranice KrusevacGrad i instagram profila novinegrad.

Ostale vesti

back-to-top