Do 15. oktobra vlasnici nelegalnih objekata mogu da se prijave za priključak na struju, vodu i gas

Postavljeno: 19.09.2023

Vlada Srbije je donela Uredbu koja definiše proceduru i uslove za privremeno povezivanje nelegalno izgrađenih objekata na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu, mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju. Građani će imati mogućnost da podnesu zahtev do 15. oktobra

Uredbom je predviđeno da priključak mogu da dobiju samo vlasnici kuća ili stanova, kao i članovi njihovih domaćinstava, koji su trajno rešavali svoje stambeno pitanje putem izgradnje ili kupovine i koji žive u tim objektima.

Građani svoje pravo mogu da ostvare podnošenjem zahteva u kancelariji broj 31. Gradske uprave Kruševac do 15. oktobra.
Ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili, a samo priključenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priključuje na infrastrukturu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Zahtev za priključak zahtevaće od vlasnika da pruži dokumentaciju koja potvrđuje dokaz o postojećem završenom objektu, vlasništvu nad njim, kao i to da poseduje samo jedan stan odnosno stambeni objekat.

Vlasnik može da podnese zahtev za privremeno priključenje na sve ili samo na neku od navedenih infrastrukturnih mreža, što znači da se zahtev može podneti i samo za struju, gas ili kanalizaciju.

Privremeno priključenje će trajati do konačnog utvrđivanja pravnog statusa objekta, a koji je privremeno priključen na navedenu infrastrukturu.

Foto: Pixabay
N. L.

Ostale vesti

back-to-top