Seminar za poljoprivrednike- prilika za nova znanja i razmenu iskustava  

Postavljeno: 25.12.2022

Na seminaru koji će za poljoprivrednike iz Rasinskog okruga biti organizovan u kruševačkoj Regionalnoj privrednoj komori, od 26. do 28. decembra, učesnici će moći da slušaju predavanja iz stočarstva, voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva. Biće reči  i o zaštiti bilja, organskoj proizvodnji, prehrambrenoj tehnologiji, te digitalizaciji u poljoprivredi. Organizator je Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Kruševac

 Prvog dana seminara, jedna od važnijih tema biće digitalizacija u poljoprivredi, odnosno, upotreba informatičkih tehnologija koja će već u narednoj godini biti obavezna za naše poljoprivredne proizvođače koji podnose zahteve za subvencije.

Drugi dan seminara rezervisan je za teme iz oblasti ratarstva, sa akcentom na obnovu organske materije u zemljištu. Takođe, poljoprivrednici će moći da slušaju i predavanja o agroekonomiji, a biće predstavljeni i rezultati mikroogleda novih hibrida, koje je u ovoj i prethodnoj godini sprovela ovdašnja PSSS.

Poslednjeg dana seminara govoriće se o preradi i sušenju voća i povrća, jačanju konkurentnosti voćarske i povrtarske proizvodnje, te o različitim oblicima interesnog udruživanja radi zajedničkog nastupa na tržištu.

 

Ostale vesti

back-to-top