Ministarka Kisić Tepavčević: Borićemo se uvek za ono što je naše

Postavljeno: 28.06.2022

Nakon polaganja venca na Spomenik kosovskim junacima, ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, u obraćanju medijima, kazala je da Srbija nikada neće ugroziti druge ali da će se uvek boriti za ono što je naše

 –Naši slavni i hrabri preci, od Gazimestana do Košara, izvojevali su slobodu u kojoj mi danas živimo. Upravo je očuvanje mira i stabilnosti osnovni prioritet i danas naše zemlje, jer samo u miru i slobodi naša Srbija može dalje da se razvija, da ekonomski i privredno jača, da imamo još bolje uslove za sve naše građane. I zato se danas, sa velikom zahvalnošću, sećamo naših slavnih i hrabrih predaka i večno smo im zahvalni za ideale za koje su borili i koje su nam ostavili u amanet. I zato je naše obećanje da ćemo dalje štititi i čuvati našu Srbiju, da ćemo je jačati i razvijati, da nikada nećemo ugroziti druge, ali da ćemo se uvek boriti za ono što je naše – poručila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Da mesec jun prolazi u znaku Vidovdanskih svečanosti, te da su ga obeležile brojne aktivnosti i dešavanja, rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

– Mnogi kapitalni projekti koje smo završili u toku ovog meseca, ili u prvoj polovini ove godine, bili su veoma važni ne samo za naš grad već i za celu Srbiju. Podsetiću još jednom na aerodrom Rosulje, koji je svečano otvorio predsednik i gde su počeli prvi letovi, kao i na jučerašnje otvaranje stadiona, četvrtog po redu u našem gradu, koji je jedan izuzetno bitan sportski objekat – kazala je gradonačelnica.

Inače, u 18 časova i 30 minuta održaće se svečana sednica Skupštine grada Kruševca, kada će tradicionalno biti dodeljena najveća priznanja našeg grada. Od 20 časova, na Trgu kosovskih junaka, očekuje nas koncert orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije “Stanislav Binički”. Nešto kasnije, od 21 čas, publika će moći da uživa uz prvu srpsku operu Stanislava Biničkog “Na Uranku”, čiji će izvođači nastupiti uz pratnju orkestra Ministarstva odbane “Stanislav Binički”, pod dirigentskom palicom Katarine Božić.

J.A.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top