Dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola

Postavljeno: 29.06.2023

Povodom obeležavanja Dana Grada- Vidovdana u mozaik sali gradske uprave Kruševac uručene su nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada koji su iz različitih nastavnih predmeta osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, koja nisu propisana kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete za školsku 2022/3 godinu.

Nagrađeno je ukupno 75 učenika- 34 učenika osnovnih i 41 učenik srednjih škola.

Nagrade osnovcima uručila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja se obratila svima prisutnima.

– Meni je srce puno jer je ova sala puna vas. Nadam se da će vas kroz godine biti sve više jer je ovo prva godina da nagrađujemo đake koji su van kalendara takmičenja postigli izuzetne rezultate iz oblasti koje ih zanimaju. Vi ste najbolja deca u našem gradu i ja sam ponosna na vas. Hvala vam što ste dobri đaci, hvala vam što kroz vaše uspehe neki drugi ljudi u nekim drugim gradovima i zemljama čuju za nas, jer vi ste najbolji ambasadori našeg grada, vi najbolje predstavljate ovaj grad – izjavila je Palurović.

Nagrade i priznanja učenicima osnovne škole „Stevan Hristić“ i učenicima srednjih škola dodelila je pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti Jelena Todorović.

Za osvojeno jedno od prva tri mesta na pojedinačnim republičkim i međunarodnim takmičenjima učenici su nagrađeni sa po 15.000 dinara, a učenici koji su se takmičili ekipno nagrađeni su sa po 8.000 dinara za svakog člana ekipe.

Svi nagrađeni dobili su knjigu „Kulturna istorija Srba“, autora Jovana Deretića. Dodeli nagrada u mozaik Sali gradske uprave Kruševac prisustvovali su i Predsednik Skupštine, zamenik gradonačelnika i načelnik Gradske uprave, kao i nastavnici i roditelji nagrađenih učenika.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Kruševac.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

Komentari

  1. Vesna Petkovic kaže:

    Zahvaljujemo se gradu Krusevcu sto prepoznaje i nagradjuje trud,rad i uspehe nase dece i time ih motivise za nove uspehe i pobede.Zajedno smo jaci.

1 thought on “Dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola

Comments are closed.

back-to-top