Marko Zlatić – najuspešniji bokser omladinac

Postavljeno: 03.03.2021

Mladi bokser, Marko Zlatić (17) iz kluba “Kruševac 037” proglašen je za najuspešnijeg boksera omladinca za 2020. godinu. Ovo značajno priznanje uručeno mu je u prvom kolu Šumadisko-pomoravske lige koje je održano prošle nedelje u Novom Pazaru

– Običaj je da se na prvom kolu proglase najbolji takmičari iz prošle godine u ligi i naš Marko Zlatić je u kategoriji mladih boksera do 81 kg, proglašen kao najbolji takmičar u 2020. godini – kaže njegov trener i predsednik Kluba, Dragiša Milojević.

Zlatić je na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu za omladince do 18 godina, osvojio treće mesto, a u ligi je sve mečeve dobio bez poraza, od čega 4 klasičnim nokautom. Od njega se očekuje puno i ove godine.

– Dobro smo prošli u prvom kolu Lige. Imali smo tri takmičara, ostvarili dve pobede i jedan poraz. Novina je i to da smo jednog našeg takmičara Aleksandra Stošića “pozajmili ” Radničkom iz Kragujevca, pa je on juče imao priliku da boksuje protiv Radničkog iz Beograda – navodi Milojević.

Po njegovim rečima, mladi bokseri uveliko treniraju i pripremaju se za naredno kolo Lige.
-Spremamo se, prvo kolo je izuzetno dobro prošlo i organizovano je uz poštovanje svih mera zaštite, nadam se da će isto tako biti i u drugom kolu koje očekujemo za desetak dana – objašnjava on.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top