Zašto nije bilo štanda za slobodne izbore – iz Gradske uprave i Narodne stranke tvrde suprotno

Postavljeno: 02.03.2021

Povodom tvrdnji kruševačkog Odbora Narodne stranke da im Gradska uprava nije odobrila štand na kome bi prikupljali potpise za slobodne izbore, u Gradskoj upravi navode da zahtev te stranke za zauzeće javne površine nije bio potpun te da zato rešenje nije doneto. U ovdašnjoj Narodnoj stranci, međutim, tvrde da su poslali potrebna dokumenta i da o tome imaju dokaz, podsećajući da nije prvi put da postavljaju štand, da znaju proceduru te da ranije nije bilo problema

– Narodna stranka Kruševac podnela je zahtev za zauzimanje javne površine 23. februara, nadležnom Odeljenju zahtev je prosleđen 24. februara, a službeno lice je odmah konstatovalo da uz zahtev nije dostavljena potrebna dokumentacija: odobrenje za obavljanje delatnosti podnosioca zahteva, rešenje o dodeli PIB-a, skica eventualnog zauzeća sa dimenzijama zauzeća i dokaz o plaćenim taksama – navodi se u odgovoru Odeljenja za stambeno – komunalne i imovinsko pravne poslove GU Kruševac dostavljenom našoj redakciji.

Takav zahtev, dodaju u odgovoru, se smatra neurednim i po njemu se nije moglo postupati zbog čega je službenik istog dana telefonom obavestio stranku da dopuni zahtev.

– Stranka je tek u petak 26. februara, pred kraj radnog vremena, oko 15 časova i 15 minuta, pozvala telefonom i obavestila o plaćenim taksama, a nije dopunila zahtev svim neophodnim dokumentima na osnovu kojih se može postupati. Stranka je imala dva radna dana da uredi zahtev, ali to nije učinila i nije bilo moguće doneti rešenje. Da se radilo o urednom zahtevu koji je blagovremeno podnet, isti bi bio pozitivno rešen – navodi se u odgovoru.

Potpredsednik kruševačkog Odbora Narodne stranke Vladan Mitić, međutim, tvrdi drugačije:

– Zahtev je podnet 23. februara, istog dana sam se čuo sa službenikom. Više puta do sada smo podnosili zahtev za štand pa sam pitao da li ponovo treba da dostavim dokumentaciju koju navodi. Rekao je da dostavimo. Poslao sam dokumenta na mejl, ali pošto je službenik duže bio na odmoru nije bio siguran da li mu radi mejl pa sam poslao na viber, o čemu imam dokaz. Nakon toga me je pozvao, rekao da je sve u redu, da su papiri dati na potpis i da treba da uplatimo taksu što smo i učinili, ali rešenje nismo dobili.

Podsetimo, kruševački Odbor Narodne stranke je trebalo u subotu, 27. marta u 12 časova na Trgu mladih, da postavi štand na kome bi prikupljao potpise za slobodne i poštene izbore, ali to nije učinio jer nije imao pomenuto odobrenje (rešenje). Mitić je tada kazao da je „gradska vlast pokazala da se plaši naroda i opozicije, a najviše istine.”

J.B.

Ostale vesti

back-to-top