Gde su, šta rade: Čelične pesnice Tomislava Mutavdžića

Postavljeno: 06.02.2021

Za bivšeg boksera kruševačkog 14. oktobra Tomislava Mutavdžica, u vreme bivše Jugoslavije prvoligaša, sada penzionera, tvrde da je u ringu bio tvrđi od čelika. U pero lakoj, po potrebi i lakoj kategoriji, rešavao je mečeve u svoju korist i korist Kluba koji je iznedrio sedam reprezentativaca, a onda nestao sa mape sporta u oblasti plemenite veštine

– Sve je bilo plemenito, osim gašenja Kluba. Živeli smo kao jedna porodica. Cenjeni u svom, ali i dugim gradovma. Uostalom, prvi osvajač Oskara bio je naš nenadmašni Ćire Damnjanović. Za pohvalu je i uspeh Radoslava Žunjanina i da ne nabrajam – priča Tomislav Mutavdžić.

Čovek sa čeličnom pesnicom, kako su često zvali Tomislava Mutavdžića, u bogatoj petnaestogodišnjoj karijeri u 14. oktobru, najradije se seća tri meča:

– Borba i pobeda reprezentativca Pajkovića mi je najdraža. To i najvatreniji navijači nisu očekivali, ali dogodilo se. Slično je bilo i sa Mahmutovićem i Ibrahimovićem. Nisam poklekao ni pred njima, ali i mnogim drugim, u to vreme najboljem bokserima naše zemlje.

Po završetku karijere, bivši radnik Industrije mašina i komponenata “14.oktobar”, čije ime je nosio i Boks klub, u podrumu Hale u Dositejevoj u Kruševcu, otvorio je kafić “Ring” koji je bio stecište kruševačke mlađarije. Zakonom o denacionalizaciji objekat je vraćen bivšem vlasniku, a na terasi radi novi kafić.

Tomislav Mutavdžić je penzionisan. Ovaj bivši kandidat za najbolju državnu selekciju ostao je da živi u stanu koji je svojim rukama opremio neposredno uz bivšu Halu za treninge boksera nekadašnjeg Boks kluba “14.oktobar”.

Lj.Marković

Ostale vesti

Komentari

  1. Muta je sigurno rekao Cire kaže:

    Cire Damjanovic!

1 thought on “Gde su, šta rade: Čelične pesnice Tomislava Mutavdžića

Comments are closed.

back-to-top