Korona kod radnice zatvara obdaništa u Aleksandrovcu

Postavljeno: 26.10.2020

Kod radnice u kuhinji Dečije ustanove “Naša radost” u Aleksandrovcu potvrđen je korona – virus, usled čega od sutra obdaništa u samom gradu neće raditi. Preventivna mera uvedena je na preporuku epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Kruševac i odnosi se na kapacitete u kojima boravi 425 dece,dok će se boravak najmlađih Župljana, koji pohađaju vrtiće u seoskim sredinama, njih oko 180, nastaviti dosadašnjom dinamikom

Opština Aleksandrovac i dalje beleži rast u broju novoinficiranih slučajeva, a prema poslednjim podacima ZZJZ Kruševac prisustvo virusa potvrđeno je od početka epidemije kod 319 lica. Na udaru se našao i najveći fabrički kolektiv u opštini – PPT “Armature”, gde je zaraženo više zaposlenih, kao i članovi njihovih porodica.

Vanredna situacija proglašena je u Župi prošle srede, kada su na snagu stupile nove naredbe i preporuke Opštinskog štaba: do 21 sat ograničeno radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata. Osim što je nošenje zaštitnih maski obavezno, zabranjeno je i organizovanje svečanosti i zabavnih manifestacija.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top