Konjuh pobedio na Takmičenju sela

Postavljeno: 04.07.2022

Pobednik Takmičenja sela Grada Kruševca, tradicionalne manifestacije, koja ove godine beleži 49. rođendan, je Mesna zajednica Konjuh.

Odluka o ovogodišnjem pobedniku Takmičenja sela saopštena je na centralnoj manifestaciji, održanoj na Bagdali. U neizvesnoj atmosferi, praćenoj uzvicima i aplauzom, pobednika je saopštio zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović.

Meštani Konjuha, koji su, prema oceni žirija izveli najkvalitetniji program, nadmetali su se sa igračima, pevačima, recitatorima, sviračima, sa područja ostalih seoskih mesnih zajednica.

Da je sugrađanima nedostajala ova manifestacija potvrđeno je time što su, prema podacima nadležnih, domovi kulture, u kojima su programi ovog leta izvođeni pred publikom, bili prepuni.

Direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević, podsetila je da je reč o najstarijoj kulturno-obrazovnoj manifestaciji koju ova ustanova organizuje. Napomenula je da ovi programi nisu prekidani ni tokom dve godine epidemije, ali da su nastupi po selima održavani bez publike, koja je tada mogla da prisustvuje samo završnoj manifestaciji.

Na Takmičenju sela učesnici se nadmeću u dostignućima iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, kulture, ekologije i obrazovanja.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, koji je za organizaciju izdvojio oko milion dinara. Pobedniku, Mesnoj zajednici Konjuh je, osim pehara i diplome, pripao vaučer od 30 hiljada dinara.

J.B.

Foto: Kulturni centar Kruševac

Ostale vesti

back-to-top