DDOR Olimpijska staza u Kruševcu

Postavljeno: 16.09.2023

U organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR, uz podršku Grada Kruševca, na platou ispred Doma sindikata održana je DDOR Olimpijska staza. Cilj manifestacije je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti

Do sada je održana u Vršcu, Novom Sadu, Požarevcu, Somboru, Rumi, Valjevu, Čačku, Zaječaru i do sada je okupila više od 2.500 učesnika i navijača. Takmičari su naučili nešto više o istoriji Olimpijskih igara, uspesima naših Olimpijaca i da se, kroz promociju fizičke aktivnosti, aktivno uključe u sportske aktivnosti koje će ih možda jednog dana odvesti na Olimpijske igre.

O značaju projekta i uspešnoj saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije govorio je pomoćnik gradonačelnice za sport i omladinu Vladimir Petrović:

– Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nastavljamo saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije. Prošle godine smo započeli saradnju kroz projekat „Olimpijski trening sa OTP bankom“. Ove godine to nastavljamo. Ovoga puta projekat je malo drugačije koncipiran i zove se „Olimpijska staza“. Verujem da su danas svi uživali – kaže Petrović.

Ispred sponzora manifestacije, DDOR osiguranja, govorio je Vidak Tomić,menadžer DDOR osiguranja u Kruševcu:

– DDOR kao društveno odgovorna kompanija ovakve događaje organizuje u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije već treću godinu za redom. Imamo 12 tačaka gde će učesnici da se takmiče na poligonima i kvizovima znanja iz oblasti sporta. Poligoni spretnosti i memorije su jedni od najzanimljivijih – rekao je Tomić.

Manifestaciji je prisutvovala i Marica Perišić, džudistkinja, učesnica Olimpijskih igara u Tokiu 2020. godine i osvajačica zlatne medalje na Mediteranskim igrama Oran 2022.

– Ja predstavljam džudo. Borilačka veština koja je malo netradicionalna za žene, ali mi se trudimo da to promenimo. Bavim se time već više od jedne decenije i drago mi je što mogu da budem deo ovakvog projekta koji može malo više da približi deci i mladima prave olimpijske vrednosti koje su srž sporta – ističe Perišić.

Učenici osnovnih škola takmičili su se pojedninačno, u paru i ekipno. Odgovarali su na pitanja na Olimpijskom kvizu znanja, prelazili prepreke na poligonu spretnosti i učestvovali u igrama memorije.

Na kraju manifestacije medalje su odneli najbolji pojedinci, parovi i ekipe. Najbolji u kategoriji pojedinaca bio je Nikola Vranjanac koji je osvojio 860 bodova, dok su drugo i treće mesto zauzeli Lazar Kotlajić sa 800 i Filip Nikolić sa 780 bodova.

Najbolje u kategoriji parova bile su Lena i Anita sa osvojenih 785 bodova, dok su drugo mesto podelili Lana, Damjan,Milica I Predrag sa 750 bodova .

Prvo mesto u ekipnoj konkurenciji zauzela je ekipa Nika 1 sa 860 bodova, drugo Džudo klub Kruševac sa 820 bodova, a treće mesto pripalo je Ženskom fudbalskom klubu Napredak.

Osnovnnim školama „Dragomir Marković“ i „Vuk Karadžić “ za učešće na takmičenju uručene su fudbalske lopte.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

back-to-top