Za vikend „Dani gljiva“ u Ćićevcu

Postavljeno: 04.07.2024

Ćićevac će od 5. do 7. jula biti domaćin trodnevne manifestacije „Dani gljiva Ćićevac 2024“, koju organizuje Udruženje gljivara „Bukovača“. Manifestacija će se održati na Trgu mladih i ponudiće posetiocima edukativne, gastronomske i turističke sadržaje posvećene gljivama, gljivarenju i prirodnim lepotama Mojsinjskih planina i Stalaćke klisure Južne Morave.

Program počinje u petak, 5. jula, sa muzičkim događajem „Salsa veče“ koji startuje u 20:30 časova, gde će bend „Salsa“ nastupiti. U subotu, 6. jula, nastupiće estradni umetnik Radiša Urošević uz pratnju orkestra Kute Jovanovića od 20 časova.

Nedelja će biti posvećena predavanjima o gljivama, dok su za subotu planirani izložba gljiva, stručna predavanja, kao i takmičenje u pripremanju specijaliteta od gljiva uz degustaciju. Cilj manifestacije je istraživanje, očuvanje i promocija gljiva kao prirodnog resursa, te je pokrenuta inicijativa za njihovu zaštitu.

U subotu, 6. jula, biće održan „Gastro fest gljiva“ gde će 10 gljivarskih udruženja iz cele Srbije pripremati specijalitete od gljiva za posetioce.

Organizatori pozivaju sve na nezaboravno druženje i edukaciju o svetu gljiva, obećavajući nove ukuse i doživljaje. Posebna atrakcija manifestacije biće velika svetleća pečurka visoka 4,5 metara.

T.S

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top