Dan mladih

Postavljeno: 12.08.2023

Današnji dan poseban je za mlade širom sveta jer se obeležava Svetski dan mladih. Ova godišnja manifestacija pruža priliku da se proslavi energija, kreativnost i snaga mladih ljudi, kao i da se istaknu njihovi doprinosi društvu i globalnoj zajednici

Ovaj dan je inicijativa koja je nastala sa ciljem da se podstakne svest o važnosti mladih kao nosilaca promena u svetu. Ovogodišnja tema Svetskog dana mladih je „Zelene veštine za mlade – ka održivom svetu“.

Obeležava se na različite načine, od obrazovanih događaja i kulturnih manifestacija do konferencija i panel diskusija, umetničkih performansi, volonterskih akcija i radionica različitih tema.

Kroz dijalog među različitim kulturama, nacionalnostima i perspektivama, mladi grade mostove razumevanja i solidarnosti, postavljajući osnovu za svet budućnosti koji počiva na miru i saradnji.

Ovaj dan se slavi od 2000. godine kada ga je Generalna skupština UN proglasila kako bi se skrenula pažnja na izazove i mogućnosti sa kojima se suočavaju mladi ljudi.

T.S.

Ostale vesti

back-to-top