Karavan “Digitalna ekspedicija” ovog vikenda u Kruševcu

Postavljeno: 24.09.2021

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” poziva Kruševljane da se sutra (subota, 25. septembar) okupe naGlavnom gradskom trgu, gde od 9,30 časova počinje program namenjen, kako navode, svim generacijama kako bi see bolje upoznale sa veštinama digitalne komunikacije, ključnim za funkcionisanje svakog pojedinca u 21. veku

Kruševac će, dakle, sutra biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” koji je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Zvanični deo programa počinje u 09:30 časova, kada će se prisutnima obratiti Sava Savić, pomoćnik ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, Biljana Zekavica, pomoćnica ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja i Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni – navodi se u pozivu.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

Ostale vesti

back-to-top