Dinosaurusi opijeni mirisom ajvara (VIDEO)

Postavljeno: 12.09.2021

Nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara, karavan „Izađi mi na teglu“, održava se danas u novootvorenom zabavnom parku „Šarengrad“ u Kruševcu. Za titulu najukusnijeg kruševačkog ajvara ove godine bori se deset ekipa, a pobednik će predstavljati naš grad na finalnom takmičenju koje će se održati u Beogradu

Borbu za titulu najukusnijeg kruševačkog ajvara ove godine vodi deset ekipa, a našu pažnju je privukao štand ekipe „Zlatno pero“ koja pored ajvara priprema još jednu poslasticu – jagnje na ražnju.

Svake godine pored ajvara pečemo prase ili jagnje. Tvrdimo da je naš ajvar najbolji mada smo tu pre svega zbog druženja, a manje zbog nagrade. Inače se bavimo zaštitom ptica i njihovog staništa, ali s vremena na vreme malo damo sebi oduška i učestvujemo na ovakvim manifestacijama – poručuju iz ove vesele ekipe.

Manifestaciju je svečano otvorila direktorka kruševačke Turističke organizacije Suzana Milosavljević, nakon koje je dobru zabavu takmičarima i posetiocima poželela i gradonačelnica Jasmina Palurović.

Lepo je videti deset rapoloženih ekipa koje se bore varjačama i dobrim ukusom, sa osmehom na licu. Neka pobedi najlepši i najuksiniji ajvar, Kruševac mora da bude najbolji u svemu pa neka danas bude najbolji u pripremanju ajvara – rekla je gradonačelnica.

Ove godine se zabavno-takmičarska manifestacija „Izađi mi na teglu“, koja promoviše jedan od najpoznatijih srpskih brendova – ajvar, održava u novootvorenom zabavnom parku „Šarengrad“.

Sve posetioce pored takmičarskog dela očekuje i bogat program u kome će moći da uživaju i mlađi i stariji.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top