Konkurs za unapređenje digitalne pismenosti đaka, prijavite se!

Postavljeno: 27.11.2021

U okviru karavana „Digitalna ekspedicija“, otvoreno je takmičenje za učenike i nastavnike, a cilj je da kreiraju digitalne obrazovne sadržaje koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji

-Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti – saopštili su organizatori Konkursa.

Prijavljivanje timova je počelo 24. novembra, traje do 13. decembra, u 12 časova, a ukupni  nagradni fond je milion dinara.

Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja. Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

Detalji uslova takmičenja nalaze se na sajtu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Pomenuti konkurs je raspisan u okviru karavana „Digitalna ekspedicija“, pokrenutog na inicijativu kabineta predsednice Vlade, Ane Brnabić, a raspisali su ga Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program „Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Propulsion i Inicijativa „Digitalna Srbija”.

Podsetimo da Karavan „Digitalna ekspedicija” obilazi 16 gradova i upoznaje građane sa novim praksama i trendovima digitalnog sveta, a partneri u sprovođenju su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Pomenuti Karavan je nedavno bio u Kruševcu.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top