„O Mirjani i onima oko nje“ za kraj manifestacije „Noć pozorišta“

Postavljeno: 27.11.2021

Pozorišnom predstavom „O Mirjani i onima oko nje“, koja se igra večeras (27. novembar) u 20 časova u Beloj sali, završava se manifestacija „Noć pozorišta“, koju je u Kruševcu organizovao ovdašnji Kulturni centar.

Pomenutu predstavu igra Amatersko pozorišna trupa „Čkalja“, prema tekstu Igora Martinića, u režiji Ernesta Međedovića i Zorana Kovandžića.

Inače, Međunarodna manifestacija „Noć pozorišta“ ove godine je održana u 25 gradova u Srbiji, a tokom nje je odigrano tridesetak pozorišnih predstava i dvadesetak pratećih programa koji su se odvijali u pozorištima, kulturnim centrima, studentskim kulturnim centrima, bibliotekama, muzejima.

U Kruševcu je manifestacija počela otvaranjem izložbe kostima iz radionice Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Kulturno obrazovnog centra Šid i fundusa Dramskog studija kruševačkog Kulturnog centra te izvođenjem prve reprize pozorišne predstave „Kralj Ibi“, koju izvodi neformalna grupa „Kulturociklin“. Sinoć je odigrana i predstava za decu „Simfonija u f duru, iliti mala lekcija protiv šunda“, autorski projekat glumca, lutkara i urednika u KOC-u Šid Cvetina Aničića.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top