Prilika za inovatore – otvoren konkurs za StarTech grantove

Postavljeno: 20.04.2024

Inovatori u Srbiji imaju četvrti put priliku da se prijave za StarTech program i osvoje do 50.000 dolara bespovratne pomoći. Osim toga, ove godine je uveden i konkurs za Program ubrzanog razvoja koji obuhvata obuke, mentorstvo, podršku u izradi i plasiranju materijala kako bi se inovatori predstavili u najboljem svetlu potencijalnim investitorima i stranim tržištima.

Ova inicijativa je deo šireg projekta kompanije Philip Morris ukupne vrednosti od osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije, sa ciljem ubrzanog privrednog rasta i transformacije ekonomije ka digitalnoj, izvozno orijentisanoj i zasnovanoj na znanju i inovacijama.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, istakla je značaj StarTech programa koji ima za cilj povezivanje fakulteta, naučno-istraživačkih organizacija i privrede radi olakšavanja razvoja inovativnih proizvoda i usluga.

StarTech je do sada podržao 82 inovacije kroz grantove od oko tri miliona evra. Među nagrađenim su uređaji za rehabilitaciju kod neuroloških oboljenja, merenje temperature beba, praćenje pasa, mobilni skener glave, softver za automatsko prevođenje na znakovni jezik, aplikacije za praćenje poljoprivredne proizvodnje, probiotik za dijabetes, suplement protiv Helikobakterije, sistem za prevenciju šumskih požara…

Rok za prijave je 31. maj, a detaljne informacije o programu, svim uslovima i neophodnoj dokumentaciji za učešće mogu se naći na sajtu www.startech.org.rs . Za sve dodatne informacije dostupan je Kontakt centar na adresi [email protected] i broju telefona 0800 000020.

M.M.

Ostale vesti

back-to-top