Ekološke organizacije i pokreti najavili blokadu puteva

Postavljeno: 27.11.2021

Savez ekoloških organizacija Srbije, Ekološki ustanak i brojne druge organizacije i pokreti najavili su da danas (27. novembar) u 14 časova organizuju blokadu puteva u celoj Srbiji

Situacija je alarmantna. Usvajanje Zakona o eksproprijaciji nije ništa drugo do čin veleizdaje. Skupština Srbije je kršenjem Ustava i donošenjem zakona koji narod svodi na kmetove, prestala da postoji – navedeno je u saopštenju Saveza ekoloških organizacija.

Pokret ekološki ustanak je, takođe, objavio da danas organizuje blokadu Mostarske petlje u Beogradu te pozvao organizacije iz cele Srbije da „organizuju svoje blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije“.

Građane koji dođu na blokade su zamolili da „budu dostojanstveni, bez bilo koje ružne reči i incidenta, jer svi imamo isti cilj – Srbija staje na sat vremena!“.

Saopštili su i da je reč o blokadi upozorenja te da će one biti radikalizovane dok Skupština i Vlada ne povuku sramne zakone (Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji).

Na blokade su pozvali: Savez ekoloških organizacija Srbije, Kreni-Promeni, Udruženje Akvila, Akcija za Smederevo,  Otvorena građanska platforma, Organisation for Saving Nature and Animals – OSNA,  Lokal i bunt,  Ekološki ustanak i samoorganizovani građani.

J.B.

Foto:Pixabay

Ostale vesti

back-to-top