Sportske igre mladih po drugi put u Kruševcu

Postavljeno: 10.05.2021

Karavan Sportskih igrara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima, stigao je i do Kruševca

Baklju Igara donele su na stadion „Radomir Mičić Miče“ košarkašice Bagdale i Maša Đokić, učesnice završnice prošlogodišnje manifestacije.

– Igre su po drugi put stigle u Kruševac i svedoci smo velike masovnosti dece. Podigli smo sve škole, ceo grad i sve smo to uradili na ovim prelepim terenima Sportskog centra – rekao je koordinator Igara za Rasinski okrug Miljko Đokić, ne krijući zadovoljstvo zbog broja učesnika i kompletne atmosfere koja je pratila takmičenje.

Manifestaciju je u ime organizatora otvorila predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, a u ime Kruševca pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Vladimir Petrović.

– Zadovoljstvo je videti na jednom mestu ovoliko mladih i učinićemo sve da kada se završi takmičenje odu kući srećni. Najvažnije je druženje i fer plej u sportu – rekla je Mihajlović.

Oko 600 potencijalnih budućih sportista školskog uzrasta takmičilo se u fudbalu, odbojci, atletici, basketu, a oni najmlađi i u igri „izmedju dve vatre“.

– Igre imaju za cilj promociju sporta i okupljanje što većeg broja dece. Sve je besplatno i najuspešniji mladi takmičari imaju priliku da se kasnije takmiče na nivou regiona i šire. Nastojaćemo da akciju podržimo i narednih godina i da kroz nju predstavimo na najbolji način naš grad – rekao je direktor Sportskog centra Kruševac Predrag Milenković.

Promoter Igara u Kruševcu, bivši reprezentativac u odbojci i član šampionske rumunske ekipe Steaua Ivan Kostić, svoj reprezentativni dres poklonio je, za doprinos unapredjenju sporta u Kruševcu, Bratislavu Gašiću. Dres je preuzeo predsednik Ženskog odbojkaškog kluba Napredak 037 Lazar Jović.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u svom gradu kao promoter Igara. U Kruševcu sam odrastao, napravio svoje prve odbojkaške korake i drago mi je što se jedna ovako velika manifestacija održava u ovom gradu – rekao je Kostić.

Jubilarna, 25. sezona Igara je otvorena u Priboju, a takmičenja su podeljena su na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i državna, u saradnji sa partnerom – Savezom za školski sport Srbije. Kao i prethodnih godina pobednici sa državnog finala izboriće plasman na regionalno, međunarodno, finale u Splitu.

S.M.

Rezultati

U igri između dve vatre, u kategoriji 2010. i mlađih pobedila je Osnovna škola “Jovan Popović”, a u 2012. i mlađim Osnovna škola “Vuk Karadžić”.

U trci na 60 metara, 2012. godište i mlađi, najbrži je bio Maksim Pavlović, a kod devojčica Lara İvanović. Za takmičare 2010. godište i mlađe najbolji su Lazar Trifunović i Dunja Maksimović.

U uličnoj košarci, u muškoj konkurenciji prvi je OKK Kruševac, kod devojčica OKK Bagdala.

U odbojci titula prvaka pripala je ekipi Čarapanke.

U fudbalu prvi je FK Duel, kod devojčica Napredak. U konkurenciji 2006. godište pobednik je škola fudbala Finale.

– Pobednici idu na Regionalno takmičenje i očekujemo još bolje rezultate – kazao je Miljko Djokić. Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top