+381 64 812 51 81
Naslovna » Kultura » Kako da provedete slobodno vreme u avgustu

Kako da provedete slobodno vreme u avgustu

Na konferenciji za novinare, održanoj u Medija centru KCK, program za Avgust 2016. je predstavila urednica dečijeg programa KCK Rajna Marinković Aleksić

– Programi su raznovrsni i prilagođeni svim generacijama kako na gradskom tako i seoskom području. Poseban akcenat dali smo na tradicionalne programe naših sela sa ciljem da se sačuva izvorna kultura, duhovna baština i običaji naših seoskih sredina.

U prilici smo da vam predstavimo široki spektar dešavanja u svim oblastima kulture i umetnosti i to kroz likovne, književne, muzičke, odnosno koncertne, dečije, bioskopske i tradicionalne programe – rekla je urednica dečijeg programa Marinković Aleksić.

 • U Dečijem centru – Pionirski park organizovan je Dečiji filmski festival od 11.jula do 14. Avgusta 2016. godine svakog dana izuzev nedeljom sa početkom u 20 sati. Animirani filmovi u trajanju od šezdeset do osamdeset minuta su sinhronizovani i namenjeni najmlađima. Različitih su produkcija sa više svetskih dečijih festivala. Letnji bioskop za decu je naravno besplatan.
 • 08. avgusta u Galeriji Kulturnog centra u 19 časova biće organizovana izložba crteža JOVANE PETROVIĆMY ART, MY WORLD

Jovana se opredeljuje za klasičnu crtačku tehniku portreta, kojuna nekim radovima upotpunjuje bojom. Inspiraciju pronalazi u medijskim sadržajima. Za razliku od većine mladih danas, koji ostaju fascinirani idolima pop kulture koristi ono najbolje iz tih sadržaja da produbi svoj identitet i da da svoj lični pečat.

 • Od likovnih sadržaja u ovom mesecu biće organizovana i izložba „Osećanja sa istoka“ kao dobar primer za uspešnu saradnju Kulturnog centra i umetnika Kine, Hong Konga i Makaoa.
 • U Legatu Milića od Mačve 29. avgusta u 15 sati sa Udruženjem umetnika iz Hong Konga White box friends (Bela kutija)biće otvorena izložba „Pogledi sa Dalekog istoka“.

Umetničko putovanje pod novim nebeskim lukom utabanim „putevima svile“ donose nam novu duhovnu i kulturnu komunikaciju dva sveta koja prolaze kroz „kapiju prijateljstva“ , otvarajući nove horizonte.

 • Dani Preobraženja obeležiće se u Komoranu 19. Avgusta u 10 sati, takođe u 10 sati istog dana u porti Crkve Sv. Ilije u Makrešanu održaće se duhovna manifestacija Preobraženjska Bogorodica.
 • Saborni dani Despota Stefana Lazarevića održaće se 15. avgusta u Manastiru Naupare.
 • Iste večeri u Đunisu organizovano je Takmičenje i izložba traktora oldtajmera, uz prigodan kulturno-umetnički program.
 • 09. avgusta ispred Porte Crkve Sv. Pantelejmon u Pepeljevcu održaće se Saborovanje u 10 sati.
 • 27. Zvezdano Zdravinje nekada takmičenje za najboljeg mladog harmonikaša a sada za najboljeg frulaša biće od 08.-28. avgusta u Porti crkve Svetog Đorđa u Zdravinju, ovu manifestaciju prati i likovna kolonija na kojoj će ove godine učestvovati članovi Rasinijusa.

  U petak 12. avgusta u 17 sati biće održan Zvezdani višeboj – Čarapansko nadmetanje.

  14. avgusta u 20 sati je planirano Veče frulaša

  Kud “Car Lazar nastupaće 20. avgusta u 20 sati.

  U nedelju 21. avgusta organizovana je Likovna kolonija u Porti crkve Sv. Đorđa

  Manifestacija Zvezdano Zdravinje biće svečano zatvorena koncertom Radiše Uroševića.

 • Uz evergrin i stare šlagere možete uživati 25. avgusta u bašti Kluba KCK uz divnu muziku šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka u interpretaciji Radmile Bajić i Dušana Duce Pejčića.
 • Ljubitelji pop i rok muzike, na letnjoj sceni KPZ imaće priliku da pogledaju koncerte Katarine Jovanović i Džezma u sredu 10. avgusta, od 21 sat, zatim popularnog trsteničkog benda „Bezvazdušni prostor“, 16.avgusta u istom prostoru i u isto vreme 17. avgusta , dakle od 21 sat, nastupiće popularni kruševački rok bend „Bluz rezervat“.
 • U Pionirskom parku za najmlađe i ove godine organizuje se „Čudesni svet bajki“ 17., 24. i 31. avgusta u 20 sati, mališani mogu da čuju zaboravljene bajke i priče. Interaktivnim putem učestvuju i zadaju teme za sledeći nastup naratoru.
 • Dva polufinala i veliko finale tradicionalne Muzike za decu „Karaoke okršaj“, koji će se održaće se 11., 18. i 25. avgusta u Dečijem centru Pionirski park u 20 sati. Ovom manifestacijom koja traje od 2009. godine, kroz interakciju i igru otkrivaju se muzičke talenti i pomaže da se oslobode treme prilikom javnih nastupa kroz programe Kulturnog centra i da razviju zdrav takmičarski duh.
 • Dani Radojke i Tineta Živkovića 24. i 25. avgusta u Globoderu u 20 sati.
 • 26.avgusta biće predstavljena knjiga „Ožiljak“, autora-pesnika i satiričara Slobodana Simića.
 • 27. avgusta svoju knjigu ljubavne poezije predstaviće nam mlada autorka iz Niša Marina Milosavljević.
 • Kulturni centar i Kruševačkopozorište 31. avgusta i 01. septembra organizuju drugi Festival pravoslavnog filma SNAŽNI DUHOM.
 • Kruševljani tokom avgusta meseca mogu u Bioskopu Kruševac  da pogledaju i  3D filmove:

  Ledeno doba,

  Tajni život kućnih ljubimaca i

  Odred otpisanih

Projekcije će biti 6. i 7. avgusta u 18, 20 i 22 sata, cena karte je 250 dinara.

Na konferenciji za novinare, održanoj u Medija centru KCK, program za Avgust 2016. je predstavila urednica dečijeg programa KCK Rajna Marinković Aleksić - Programi su raznovrsni i prilagođeni svim generacijama kako na gradskom tako i seoskom području. Poseban akcenat dali smo na tradicionalne programe naših sela sa ciljem da se sačuva izvorna kultura, duhovna baština i običaji naših seoskih sredina. U prilici smo da vam predstavimo široki spektar dešavanja u svim oblastima kulture i umetnosti i to kroz likovne, književne, muzičke, odnosno koncertne, dečije, bioskopske i tradicionalne programe - rekla je urednica dečijeg programa Marinković Aleksić. U Dečijem centru -…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Ivan Mandić, član predsedništva SSP u otvorenom pismu: “Ne zaključavati narod, već vlast”

Da vlast građane Srbije tretira kao ogledne miševe i da su ih “pre samo 20 dana na silu izvlačili na ...

Konstitutivna sednica Skupštine 18. avgusta

Konstitutivna sednica gradskog parlamenta u novom sazivu zakazana je za 18. avgust, potvrdio je za kruševacgrad predsednik Skupštine Živojin Miloradović. ...

U Kruševcu proglašena vanredna situacija

Odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Kruševca, koja stupa na snagu sutra (8.jul) u 7 časova ujutru, doneta ...

U Brusu proglašena vanredna situacija

Zbog loše epidemiološke situacije od jutros je u opštini Brus proglašena vanredna situacija. Od početka epidemije od korona virusa i ...

U Gerontološkom centru: U toku sanacija krova, pozitivnih na kovid nema 

Krov sa jednog od objekata Gerontološkog centra koji je odnela oluja koja je prošle nedelje  pogodila Kruševac, zaštićen je od ...