Javni pozivi iz Službe zapošljavanja

Postavljeno: 26.06.2024

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) trenutno sprovodi nekoliko značajnih javnih poziva, pružajući prilike za zapošljavanje i podršku nezaposlenim licima, uključujući mlade. Među njima je i program „Garancija za mlade“, osmišljen da pomogne mladima da lakše pronađu posao, steknu dodatne veštine ili pokrenu sopstveni biznis.

Ovi javni pozivi uključuju različite faze procesa, kao što su podnošenje zahteva, donošenje odluka i sklapanje ugovora. To znači da su svi zainteresovani pozvani da apliciraju, a oni koji su već podneli zahteve, mogu očekivati dalje korake u skorijem periodu.

Načelnik odeljenja za posredovanje kruševačke filijale NSZ, Suzana Mladenović, posebno je istakla važnost redovnog informisanja i ažurnosti za lica koja su na evidenciji NSZ.

– Preporučujemo svim licima koja su na evidenciji da se redovno informišu o dostupnim programima i mogućnostima. Važno je biti proaktivan i iskoristiti sve dostupne resurse kako bi se povećale šanse za zapošljavanje – rekla je Mladenović.

Ovi programi predstavljaju značajnu priliku za nezaposlene, posebno za mlade koji su tek na početku svoje karijere. Kroz različite obuke, treninge i subvencije, NSZ i program „Garancija za mlade“ nastoje da unaprede konkurentnost i zapošljivost nezaposlenih lica na tržištu rada.

M.M.

Ostale vesti

back-to-top