Vidovdanska akcija „Treće dete“

Postavljeno: 26.06.2024

U okviru obeležavanja Vidovdana – Dana grada, u Mozaik sali je održana tradicionalna akcija „Treće dete“, 74. po redu. Grad Kruševac i Komisija za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca obezbedili su poklon čestitke za svako treće, četvrto i peto dete rođeno u periodu od 15. decembra prošle do 15. juna ove godine. Poklon čestitku od po 15 000 dinara dobiće 87 – oro dece.

Najmlađe sugrađane i njihove roditelje pozdravio je gradonačelnik Ivan Manojlović. On je rekao da je za ovu akciju (koja se održava dva puta godišnje) u tekućoj godini izdvojeno ukupno 2,25 miliona dinara, a za ukupna sredstva za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike oko 68,7 što je za oko 16 miliona dinara više nego prošle godine.

-Osnaživanje porodice je u fokusu lokalne politike Grada Kruševca i trudimo se da svake godine povećamo kako broj mera populacione politike, tako i finansijska sredstva. Možemo da se pohvalimo da smo jedan od retkih gradova koji ima ovako širok opseg aktivnosti kojima unapređujemo život dece i mladih, između ostalog, zahvaljujući i timskom radu i saradnji sa Komisijom za populacionu politiku- ističe gradonačelnik.

Na svečanosti je govorio i predsednik Komisije Ivan Mijailović. Kao otac troje dece obratio se prisutnim roditeljima rečima da su „pobednici života“ i da nema lepše i bitnije stvari od darivanja novog života.

-Ljubav prema deci neprestano raste i oblikuje naša srca. Privilegija je biti roditelj sa više dece i naša uloga je da prenesemo najplemenitiju poruku roditeljstva-

Mijailović je potvrdio da su svi na istom zadatku, a to je – stvaranje boljeg ambijenta za život svih građana Kruševca, sa posebnom pažnjom na decu i omladinu, kao našoj budućnosti.

Nakon obraćanja poklon čestitke roditeljima su uručili gradonačelnik Ivan Manojlović, predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike Ivan Mijailović i članovi Ivana Pajić, zamenica načelnika Gradske uprave, Svetlana Vidanović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, i Ivana Petrović, zamenica direktora Centra za socijalni rad.

O. M.

Foto: krusevac.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top