Ivan Stefanović i zvanično trener Napretka

Postavljeno: 11.01.2022

Stefanović se vratio u Napredak, klub u kome je ponikao i sticao trenersko iskustvo. Kao savetnik, pomagaće mu doskorašnji šef struke Milan Đuričić. Na prvoj prozivci bilo je 28 fudbalera koji će konkurisati za mesto u prvom timu, a Stefanović najavljuje i pojačanja ekipe

Ivan Stefanović se, kao novi – stari trener kruševačkog superligaša, obratio novinarima rečima kako je poziv da na mestu šefa stručnog štaba preuzme Napredak doživeo kao veliku čast, pa o povratku u Klub u takvim okolnostima ni najmanje nije razmišljao:

– Spreman sam, volim izazove i svestan sam da sam došao u klub koji je u ekspanziji. Potrudićemo se da se pre svega dobro pripremimo, u nastavku prvenstva nastavićemo da gajimo pas igru, insistirati na posedu i uvek golu više od protivnika. Veliku pomoć i podršku očekujem od prethodnika na ovom mestu, Milana Đuričića, čiji će mi saveti biti dragoceni, jer je odlično formirao ekipu koja se potvrdila rezultatima. Uz nekoliko pojačanja, verujem da ćemo očekivanja navijača opravdati u nastavku prvenstva… Tražimo još jednog golmana, posle povrede Marinkovića neophodan nam je i štoper. Potrebni su nam i bočni, kako se popularno kaže vingeri, možda i jedan klasični napadač, jer Kunić je jesenas imao problema, sa povredom, a zatim i sa koronavirusom. Možda i desni bek, ako ostanemo bez jednog… U svakodnevnom smo kontaktu sa igračima koje želimo da angažujemo, a cilj je da kompletiramo ekipu do polaska u Antaliju – rekao je Stefanović.

U turskoj Antaliji, fudbaleri Napretka će se pripremati od 22. januara do 5. februara, i tamo će odigrati i četiri kontrolne utakmice. Mečeve će igrati sa ekipama iz Kazahstana – Akžijakom (24. januara) i Kizilsharom (26), sa Dinamom iz Tbilisija (29.) i ruskim Baltikom (3. februara), što će biti i generalna proba pred nastavak prvenstva Super lige.

Ipak, prethodno će, u prvoj fazi priprema, biti odigrane i dve kontrolne utakmice u zemlji, najpre u Kragujevcu, već u subotu sa Radničkim 1923, a zatim i 20. januara u Kruševcu, protiv ekipe Timoka iz Zaječara.

Inače, na prvoj prozivci su se pojavili svi igrači, njih 28, uključujući i povređene Jovana Marinkovića, koga čeka operacija i Marka Pantića, koji će nastaviti individualan rad. Ugovor je sporazumno raskinut sa golmanom Rastkom Šuljagićem, dok je napadaču Marku Mrkiću istekao ugovor.

Danas smo saznali i da će kao prvi pomoćnik u timu ostati Nikola Stojanović, na mestu kondicionog trenera i dalje će biti Jovan Marković, a trener golmana je Miodrag Miletić.

Prvenstvo Super lige Srbije nastavlja se 12. februara, kada Napredak u Novom Sadu gostuje Vojvodini.

S.M.

 

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top