„ITech FEST“ u Klubu KCK

Postavljeno: 15.06.2023

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, drugi festival informaciono-komunikacionih tehnologija će se održati u petak, 16. juna 2023. godine u Klubu Kulturnog centra Kruševac

Manifestacija koja popularizuje obrazovanje i nauku će početi u 10 i 30 časova .„ITech FEST“, pod sloganom „Pametno i bezbedno“, će predstaviti jedinstveni festival koji promoviše obrazovanje i nauku, posebno za decu uzrasta od 7 do 14 godina. Ovogodišnja tema Festivala je podizanje svesti o pametnoj i bezbednoj upotrebi interneta i IKT uređaja, kao i razvoj naučnog podmlatka

Kako bi se stvorili uslovi za bolji protok ideja i znanja, biće organizovane različite aktivnosti kao što su radionice, koncerti, predstave i takmičenja za decu. Poseban akcenat će biti na liku i delu našeg velikog naučnika Nikole Tesle, koji će biti predstavljen u 3D formatu.

Pored obrazovnog programa, pripremljene su i vredne nagrade za učesnike takmičenja. Prvo mesto će osvojiti nagradu u vrednosti od 30 hiljada dinara, kao i drugo, dok nagrada za treće mesto iznosi 25, a za četvrto 20 hiljada dinara. Od petog do desetog mesta mališani će dobiti nagrade u vrednosti od 10 hiljada, a od jedanaestog do šesnaestog mesta će biti nagrađeni sa 5 hiljada. Učešće na Festivalu i takmičenju je besplatno.

Ustanove i organizacije koje su podržale realizaciju festivala su Turistička organizacija Grada Kruševca,Moj genijalac Kruševac, Kulturni Centar Kruševac, Narodni muzej Kruševac, Muzičke škole „Stevan Hristić“ Kruševac i UG Fabrika umetnosti.

N. L.

 

 

Ostale vesti

back-to-top