„Stopama Vidovdana“– tema seminara u organizaciji Centra za stručno usavršavanje

Postavljeno: 15.06.2023

Radionica nazvana „Stopama Vidovdana“ održana je u sklopu manifestacije „Vidovdan 2023.“ uz podršku Podružnice društva profesora srpskog jezika i književnosti. Cilj radionice je očuvanje tradicije, kroz besede profesora srpskog jezika i književnosti iz ovdašnjih srednjih i osnovnih škola, koji su čitali svoje poetske i prozne radove

Profesorka Dušica Dobrodolac, seminar „Stopama Vidovdana“ označava kao podsećanje na značaj ovog praznika, ali i aktivnostima i razmišljanjima profesora srpskog jezika i književnosti vezanih za ovaj dan.

Sumirajući rezultate Podružnice, Dobrodolac je navela mnogobrojne aktivnosti nastavnika i đaka i gostujućih predavača. Apostrofirala je literarne konkurse, mart- mesec srpskog jezika u okviru koga su se dešavale brojne aktivnosti, pre svega na primeni i značaju našeg maternjeg jezika.

– Ističemo ovom prilikom učenicu Nađu Milićević koja je dobila nagradu za najlepšu reč u 2022. godini – „isceljenje“. Od ostalih aktivnosti Podružnice izdvojićemo stručni skup o Milošu Crnjanskom, republička takmičenja osnovnih i srednjih škola Rasinskog okruga, gde je osvojeno ukupno 10 nagrada. Pomenućemo i Republičku olimpijadu gde je osvojeno 15 nagrada, a na sednici Društva za srpski jezik i književnost doneta je odluka da srpski jezik dobije nadpredmetni status – rekla je ova profesorka.

Danas će se u centru za stručno usavršavanje održati radionice za najmlađe, koje Centar za stručno usavršavanje realizuje u saradnji sa Udruženjem biologa. Teme će biti „Lazarevi botaničari“ i „Rozeta mog grada„.

Ognjen Milićević

Ostale vesti

back-to-top