Imenovani novi direktori više javnih preduzeća

Postavljeno: 25.09.2020

Odbornici Skupštine Grada su na današnjoj sednici, nakon usvajanja rebalansa budžeta, izveštaja o šestomesečnom punjenju budžeta te izveštaja o završnom računu, izabrali direktore nekoliko ovdašnjih javnih preduzeća i ustanova

Na sednici koja je odisala jednoglasnošću u stavovima i izjašnjavanju zanimljiv je bio izbor Miloša Miloševića za vd direktora Poslovnog centra. Da je kadrovsko rešenje odlično potvrdio je zamenik predsednika Skuštine Grada Siniša Maksimović iz Socijalističke partije, koji je i obavestio javnost da je Milošević do pre tri dana bio istaknuti član socijalista.

– Tada je promenio stranku. Mi smo se u našoj Odborničkoj grupi dogovorili da podržimo našeg dojučerašnjeg člana i da mu poželimo da uradi još više za Grad Kruševac – rekao je Maksimović.

Biografiju novoizabranog direktora pročitala je odbornica SNS-a Anka Lisinac Mitrović. Milošević (35) je, kako je navela, završio Ekonomski fakultet, prvo je radio u IMK „14. oktobar“, a poslednjih osam godina na više rukovodećih funkcija u Direkciji za urbanizam i izgradnju.

Među naknadno dodatim tačkama dnevnog reda bio je i izbor vd direktora Apoteke Kruševac, a na to mesto je došla Ana Čolić.
Inače, među redovnim tačkama dnevnog reda našlo se više kadrovskih rešenja.

Za vd direktora Toplane izabran je Dušan Gvozdenović (32), master inženjer mašinstva. On je bio poslovodja u supermarketu Kanea te je radio u Kuper tajeru. U Toplani je zaposlen od aprila 2018. godine, a tehnički direktor je postao početkom jula ove godine.

Na mesto vd direktora Biznis inkubatora došla je Martina Manojlović (33), master ekonomista, koja je kao menadžer marketinga radila na Narodnom univerzitetu Božidar Adžija, potom u Švajcarskoj kao medicinska sestra, a od 2017. godine u Privrednom društvu za investicije i hotelijerstvo „Pobla real estat” Kruševac, kao direktor.

Nikola Džugurdić (27) je novi vd direktora Centra za stručno usavršavanje. On je profesor fizičkog, ima dvogodišnje radno iskustvo tokom koga je u Školskoj upravi bio angažovan po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Posao vršioca dužnosti Sportskog centra obavljaće Predrag Milenković (39), takodje profesor fizičkog, koji je tokom prethodne četiri godine bio pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport. Iza sebe ima i dvogodišnji rad u školi, a duže od decenije je u prvatnom biznisu kao vlasnik sprava za dečiju rekreaciju “Trambolina”.

Za vd direktora Centra za socijalni rad na period od šest meseci imenovana je Jovana Dunjić, koja već obavlja tu funkciju, a za glavnog gradskog urbanistu je takođe na šest meseci izabran Aleksandar Cvetković.

Inače, odlučivanje (čitaj glasanje) o više od 110 rešenja, odluka, zaključaka, izveštaja, trajalo je nešto više od dva i po sata, nije bilo rasprave ni o jednom pitanju. To je u skladu sa sastavom lokalnog parlamenta, u kome vladajućoj koaliciji pripada 66 od ukupno 70 odbornika. Odbornici opozicije (njih četvoro iz Pokreta Metla) se u ovom delu zasedanja nisu čuli.
Odbornici naprednjaka su se tokom zasedanja javljali da prokomentarišu pojedine odluke, čitajući podatke iz skupštinskog materijala i iznoseći pohvale za do sada urađeno.

Govoreći o Izveštaju o finansijskom poslovanju javnih preduzeća u prošloj godini šefica odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu” Ivana Lazić kazala je da su sva ovdašnja njavna preduzeća pozitivno poslovala i ostvarila neto dobit te da ni u prvih šest meseci ove godine, uprkos koroni, nisu zapostavljene ni investicione aktivnosti.

Odbornik naprednjaka Sladjan Jeftić je precizirao da su javna preduzeća u pomenutom periodu ostvarila neto dobitak od 44 miliona dinara.

Odbornici su danas usvojili i davdesetak odluka o razrešenjima i imenovanjima članova i predsednika što upravnih što nadzornih odbora u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama. Prihvatili su i dvadesetak odluka o planovima detaljne regulacije ili o njihovim izmenama i dopunama. Usvojeni su i predlog za izradu Strategije razvoja socijalne politike Grada Kruševca za period 2021-2026. godine te izmene Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Inače, novi saziv ovdašnje Skupštine čine 52 odbornika Srpske napredne stranke, osmoro odbornika koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, dva odbornika Srpske narodne partije i po četiri odbornika Pokreta kraljevina Srbija i Pokreta Metla. U vladajućoj koaliciji su svi osim četvoro odbornika Pokreta Metla.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Vladan kaže:

    Sinisa Maksimovic je jedna losa osoba koja ne bi trebala nikoda da spominje.. parazit celog zivota

1 thought on “Imenovani novi direktori više javnih preduzeća

Comments are closed.

back-to-top