Na direktorskim pozicijama – uglavnom ista lica

Postavljeno: 23.09.2021

Većina dosadašnjih direkora i vršilaca te dužnosti u javnim preduzećima i ustanovama ponovo je imenovanaa na ove funkcije. Tako je danas glasala odbornička većina. Grad je dobio novog glavnog urbanistu, ali i trenutno ostao bez dva zamenika javnog pravobranioca i bez lokalnog ombudsmana i njegovog zamenika jer im je istekao mandat, a novi nisu danas izabrani

Dosadašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Kruševac, Vladimir Milosavljević na osnovu glasanja odbornika današnje skupštine, obavljaće ovu funkciju i u naredne četiri godine. Dosadašnji v.d. direktori JKP “Toplana” Dušan Gvozdenović i JP “Poslovni centar” Miloš Milošević imenovani su na funkcije direktora u ovim javnim preduzećima, a i Nikola Džugurdić je iz statusa v.d. imenovan za direktora Centra za stručno usavršavanje.

U okviu seta kadrovskih rešenja na današnjoj skupštini, mandat direktora prestao je Vojkanu Tutuliću, dosadašnjem direktoru Direkcije za urbanizam, a na to mesto izabran je Miloš Jović. Tutulić je, pak, nakon izglasavanja na skupštini, od danas novi glavni gradski urbanista. To mesto preuzim,a od Aleksandra Cvetkovića kome je mandat na tu funkciju istekao.

Na mesto v.d. direktorke Apotekarske ustanove Kruševac, dela koji nije prodat prilikom privatizacije, odborrnici su postavili Anu Čolić.

Ponovni izbor dosadašnjih direktora ili prelazak iz statusa vršilaca dužnosti u status direktora, protekao je uz čitanje biografija svakog od njih.

Na skupštini je izglasano i razrešenje dosadašnjih zamenica javnog pravobranioca, Nataše Luković i Jelene Cvetanović, kojima je takođe istekao mandate, a grad je od danas i bez službe lokalnog ombudsmana. Naime, i ombudsman i njegov zamenik su razrešeni dužnosti, a novi nisu izabrani.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top