GO SPS: U potpunosti zadovoljni rezultatima izbora

Postavljeno: 05.04.2022

Kruševački socijalisiti zadovoljni su rezultatima kako parlamentarnih tako i predsedničkih izbora. Smatraju da su politički uslovi u predizbornoj kampanji bili ravnopravni, te da će Socijalistička partija Srbije, zajedno sa Srpskom naprednom strankom, nastaviti da radi na daljem razvoju Kruševca

U potpunosti sam zadovoljan– kometar je vd predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniše Maksimovića, povodom izbornih rezultata na parlamentarnim i predsedničkim izborima, održanim u nedelju (3. april).

On ističe da je SPS pokazao da ima stabilno biračko telo, da su njihovi glasači izašli na birališta i podržali SPS na parlamentarnim izborima, odnosno, Aleksandra Vučića na predsedničkim.

Maksimović komentariše i ravnopravnost predizborne kampanje:

Stav Socijalističke partije Srbije je da su, što se tiče predizborne kampanje, politički uslovi bili apsolutno ravnopravni. Nemamo nikakvih primedbi, svaka stranka koja je učestvovala na izborima je imala mogućnosti da se predstavi biračima.

Prema aktuelnim preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije na osnovu obrade preko 97 odsto biračkih mesta i biračkog tela, Socijalistička partija Srbije je, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, ostvarila rezultat od 11,47 procenata na parlamentarnim izborima, odnosno 32 mandata. Dok je na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić, kandidat kojeg je podržao SPS ostvario rezultat od 58,58 procenata na osnovu preliminarnih rezultata RIK, uzorak takođe preko 97 odsto.

Mi smo u stabilnoj koalicija sa Srpskom naprednom strankom, to je dugoročno opredeljenje Socijalističke partije Srbije i smatramo da SNS i SPS garantuju građanima Kruševca i Srbije političku i ekonomsku stabilnost. Radićemo i dalje na razvoju Kruševca i Srbije, još više nego do sada – zaključuje Maksimović.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top