Fudbal i sportsko novinarstvo ostali bez još jednog asa, Ace Mihajlovića

Postavljeno: 13.02.2021

Aleksandar Mihajlović prminuo je 10. februara, a kremiran je u četvrtak na Novom groblju u Beogradu

Aca Mihajlović je rođen avgusta 1953. godine u Kruševcu, gde je završio Realnu gimnaziju, a potom DIF. Igrao je fudbal za Slogu, kruševački Napredak, Rijeku i italijanski Trevizo.

Otac Milan, novinar Politike, podstakao je Aleksandra da se bavi novinarstvom. Karijeru sportskog novinara započeo je u Kruševcu, u listu Pobeda i na Radio Kruševcu, početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Sa uspehom je radio u Politici, Sportskom Žurnalu, NIN-u i Svedoku, a objavljivao je tekstove i u britanskom Vorld sokeru. Izveštavao je sa najvećih fudbalskih događaja i takmičenja.

Objavio je i nekoliko knjiga, među njima dve posebno značajne – „Fudbalski rečnik“ (na četiri jezika) i „Istoriju i teoriju fudbala – Praktični priručnik za razumnog čoveka“, koja na 520 stranica obuhvata najznačajnije momente srpskog fudbala, obrađujući periode do prvog svetskog rata, između dva rata i posleratni period.

NA SLICI: Ivan Cvetković i Alaksandar Mihajlović, na promociji knjige Istorija i teorija fudbala, foto: Udruženje sportskih novinara Srbije

S.M.

Ostale vesti

back-to-top