Edukativni Centar poziva mlade – postanite deo Omladinske redakcije

Postavljeno: 13.02.2021

U okviru projekta “IMPAKT – Iskorak Mladih Prema AKTivnom učešću” koji sprovodi Edukativni centar, otvoren je poziv za mlade od 15 do 30 godina da se prijave i postanu deo Omladinske redakcije. Cilj projekta je podsticanje aktivnog učešća mladih i povećanje njihove vidljivosti, kroz uključivanje mladih u kreiranje medijskih sadržaja

– Mogu se prijaviti srednjoškolci, studenti, oni koji su završili studije, oni koji nisu usmereni na medije formalnim obrazovanjem, ali ih to interesuje. Mladi ljudi na taj način dobijaju prostor kroz podkast i portal da kreiraju sadržaj, da se aktivno uključe i angažuju u svom gradu. Biraće teme koje su njima interesantne, koje govore o problemima koji ih muče – kaže koordinatorka Edukativnog centra Ana Tomić.

Tokom šestomesečnog projekta, koji se realizuje do kraja jula 2021. godine, na osnovu javnog poziva, desetoro odabranih učestvovaće u setu onlajn radionica kako bi stekli znanja o značaju medijske pismenosti i načinu kreiranja medijskih sadržaja.

Na postojećem sajtu eumladi.ec.org.rs biće kreiran segment – ImpaktMladih, za koji će sadržaje pripremati mladi. Učesnici projekta će, nakon onlajn radionica, formirati Omladinsku redakciju u koju će uključiti nove članove, a zatim delegirati teme sa fokusom na interesovanja, potrebe i stavove mladih.

Omladinska redakcija će pripremati i učestvovati u snimanju 10 emisija (audio) IMPAKT, na podcastu KRAK (Kruševački Radio Aktivistički Kutak) Edukativnog centra – Kruševac. Planirana je organizacija tri sastanka mladih (učesnika projekta) sa lokalnim akterima, kako bi stekli bolji uvid u različite vidove angažovanja i aktivnog uključivanja u lokalnu zajednicu. Omladinska redakcija će osmisliti i objaviti 10 tekstova na eumladi.ec.org.rs – ImpaktMladih.

Zainteresovani mogu da se prijave do 26. februara, na broj 037/3502644 ili lično, u prostorijama Edukativnog Centra na adresi Despota Uglješe 8, Kruševac. Mladi koji su izabrani biće obavešteni do 1.marta.

Edukativni centar realizuje projekat IMPAKT, u okviru programa Mladi, koji finansira Evropska unija. Program Mladi sprovodi Institut za medije i različitosti, zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal Pressom, Institutom za medije i različitosti – Zapadni Balkan i Novim Magazinom.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top