Utisci sa revakcinacije: U duhu timskog rada

Postavljeno: 13.02.2021

U kruševačkoj Hali sportova pre podne je revakcinacija, popodne vakcinacija. Geslo osam timova Doma zdravlja, među njima i Dečijeg dispanzera, koji godinama uspešno obavljaju poslove vakcine sa decom, je da se samo timskim radom postižu najbolji rezultati

– Za sada je sve u najboljem redu. Uglavnom dolaze stariji sugrađani. Od mlađih, dolaze zdravstveni radnici. Drugih je u manjem broju. Srećemo se i sa nekima koja kažu da nigde ne rade. Smatramo, međjutim, da svi moramo podjedanako da shvatimo i potrebu vakcine i revakcine zarad zdravlja i spasa od virusa kovid-19 – objašnjava dr Mila Miletaković.

Medicinska sestra Elvira Marković, na čiji rad u davanju vakcine niko nije prigovorio, godinama je sa najmlađim pacijentima, ali je omiljena i medju starijima.

– Imam dobre koleginice u Dečijem dispanzeru, koje još od prvog radnog dana nisu ništa krile, već su se trudile da nam na samom početku pokažu šta i kako treba da radimo. To je meni, a nadam se i drugima, najviše pomoglo da uđemo u sve tajne uspešnog rada sa decom i zbog toga nam je sada lako da to znanje prenesemo i u susretu sa starijma – kaže Markovićka.

Ista svedočenja čuli smo i od Nadice Borovac i Jasmine Kocić.

U popodnevnoj smeni su Biljana Petrović i Vesna Radojković.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top