FK Napredak predstavio novog trenera Dušana Đorđevića  

Postavljeno: 08.06.2022

– Trudićemo se da da što pre rešimo goruće probleme, a ima ih dosta, od gola do špica. Očekujem da će direktor Arsić u narednim danima da saopšti neka nova imena. Da ćemo se potom dobro spremiti i već od prvog kola na terenu, gde je najvažnije, potvrditi ambicije – rekao je novi šef stručnog štaba kruševačkog superligaša Dušan Đorđević

 Predvođeni novim šefom stručnog štaba Dušanom Đorđevićem, fudbaleri Napretka počeli su pripreme za novo prvenstvo Super lige Srbije. Na prozivci su se pojavila 32 igrača. Već do kraja nedelje očekuju se i prva pojačanja, a igrački kadar bi trebalo da bude kompletiran do odlaska na pripreme u Sloveniju.

– Kao i svake godine, želja nam je Evropa. Probaćemo da ove godine to ozbiljnije napadnemo. Za početak, odlučili smo se za idealnu destinaciju za pripreme. Idemo u Sloveniju, u Moravske Toplice. Imaćemo ozbiljne protivnike, između ostalih i ekipe koje su učestvovale u kvalifikacijama za LŠ. Za Evropu, naravno, treba hiljadu kockica da se složi. Prvu – trenera, smo stavili u mozaik, sada treba da ispunimo treneru želje, kako bi formirao respektabilan tim – rekao je direktor Kluba Vladimir Arsić.

 

Novi prvi trener Napretka Dušan Đorđević je u Super ligi bio pomoćnik Aleksandru Veselinoviću, prvo u Vojvodini, potom i Čukaričkom, gde je zatim preuzeo ulogu šefa stručnog štaba i ekipu izveo u Evropu. U prethodnom periodu je vodio Radnik iz Surdulice.

– Kada sam od predsednika Miloša Nenezića i Marka Miškovića čuo da je plan da Napredak bude u vrhu srpskog fudbala, sa željom da se realizuju i evropske ambicije, odmah sam rekao da su to i moje ambicije. Poznato je da sam bio trener Čukaričkog godinu dana i da smo izborili Evropu, ali Čukarički se unazad nekoliko godina pozicionirao u vrhu i to se donekle i podrazumevalo. U Radniku su ambicije bile drugačije, cilj je bio opstanak i na kraju smo završili u sredini tabele. Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao – rekao je Đorđević.

 Novi šef Napretkove struke zatim je najavio i sledeće poteze:

 – Prvo da kompletiramo ekipu. Dvanaestorici igrača su istekli ugovori, možda će neki i ostati, pregovori su u toku. Voleo bih da što pre oformimo takmičarski pogon, ali treba biti realan. Naše okruženje je takvo da igrači u Srbiji čekaju do poslednjeg momenta i svi se nadaju nekom inostranom angažmanu. U svakom slučaju, trudimo da da što pre rešimo goruće probleme, a ima ih dosta, od gola do špica. Očekujem da će direktor Arsić u narednim danima da saopšti neka imena. Da ćemo se potom dobro spremiti i već od prvog kola na terenu, gde je najvažnije, potvrditi ambicije – rekao je Đorđević.

Fudbaleri Napretka će drugu fazu priprema obaviti u Moravskim Toplicama i u Sloveniji će raditi od 19. juna do 1. jula. Zakazane su i prve provere, 21. juna protivnik je šampion Rumunije Kluž, a dan kasnije slovenačka Mura. Prvenstvo Super lige počinje već 8. jula.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top