Danas polaganje urne Bratislava Đorđevića na Novom groblju u Kruševcu

Postavljeno: 11.06.2022

Posmrtni ostaci nedavno preminulog bivšeg golmana kruševackog Napretka, danas će biti preneti na kruševačko Novo groblje. Urna Bratislava Đorđevića Beće preuzeta je iz Nemačke, gde je ovaj poznati golman branio za Fudbalski klub Kajzerslautern

Danas u podne, posmrtni ostaci Đorđevića biće položeni u porodičnu grobnicu, gde je sahranjena i njegova supruga Lidija.

Bratislav Đorđević rođen je 1946. godine u Kruševcu. Fudbalom je počeo da se bavi od rane mladosti, a već 1975. godine našao se na listi najboljih sportista tadašnjeg kraljevačkog sreza. Iako već viđen u Crvenoj zvezdi, tadašnji čelnici ovog kluba Slobodan Ćosić i doktor Aca Obradović, preuzeli su iz Napretka golmana Ognjena Petrovica Olju, a Đorđevića pozajmili OFK Beograd na turneji po Africi. U ekipi sa Karaburme ovaj talentovani čuvar mreže zadržao se od 1965. do 1969. godine, a vraćao se i u FK Napredak.

Nadamo se da će sadašnja generacija fudbalera Napretka na početku ovogodišnje sezone Super lige minutom ćutanja odati poštu nekadašnjem golmanu ovog kruševačkog kluba.

Lj.Marković

Foto: Iz monografije „Sedam decenija Napretka“, autora Miroslava Bogdanovića

Ostale vesti

back-to-top