Dan opštine proslavljen u Aleksandrovcu, Bratislav Gašić počasni građanin

Postavljeno: 14.02.2021

U Aleksandrovcu su, na svečanoj sednici Skupštine opštine za Dan opštine, sveti Trifun, dodeljena tradicionalna februarska priznanja. Bratislav Gašić proglašen je počasnim građaninom Aleksandrovca

Februarsku nagradu, za požrtvovanost u lečenju obolelih od kovida 19, dobio je Dom zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović”, a za slične zasluge Policijska stanica u Aleksandrovcu dobila je plaketu.

Plakete su još posthumno dodeljene direktoru Vino Župe Radimiru Šljiviću, vlasniku vinarije Ivanović Dragoslavu Gagi Ivanoviću i profesoru, književniku i kulturnom radniku Jovanu Pejčiću.

Specijalnu plaketu i zvanja počasnog građanina, Skupština je dodelila Bratislavu Gašiću, direktoru BIA za doprinos unapređenju opštine Aleksandrovac.

Predsednik Skupštine Slavoljub Miljković i predsednik Opštine Mirko Mihajlović uručili su i 15 pohvala zaslužnim građanima, a po tradiciji, ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva održan je obred sečenja slavskog kolaća i prvog orezivanja čikota u vinogradu na ekomoniji tamošnje Srednje poljoprivredne škole.

Dan opštine obeležen je uz poštovanje protivepidemijskih mera.

Izvor i foto: FB Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac

Ostale vesti

back-to-top