Čitaoci iz naselja Lazarica, Ujedinjene Nacije i Bare na kafici sa novinarima

Postavljeno: 18.07.2023

Novinari redakcije portala Kruševac Grad su se susreli s sugrađanima iz naselja Lazarica, Bare i Ujedinjenih Nacija u kafani „kod Ćaze“, koja se nalazi blizu njihovih naselja, kako bi saslušali svakodnevne izazove sa kojima se stanovnici ovog dela grada svakodnevno susreću. Neadekvatno regulisan saobraćaj, neasfaltirane ulice i polomljeni mobilijari prepoznati su kao glavni problemi u ovom kraju

Jedan od najčešće pominjanih problema od strane sugrađana bio je saobraćaj. Posebno su naglasili potrebu za postavljanjem većeg ograničenja brzine u glavnoj ulici, kako bi se povećala bezbednost pešaka i vozača. Uprkos tome što su prošle godine predali peticiju za smanjenje dozvoljene brzine sa 50 na 30 kilometara na sat, oni su izrazili razočaranje jer se ta promena još uvek nije desila.

Takođe, nepropisno parkiranje vozila i iznošenje robe na trotoare od strane supermarketa stvorili su dodatne probleme u saobraćaju, otežavajući ljudima pronalazak parking mesta.

– Prebrzo se vozi ovde, i stvarno smo uplašeni. Blizu naše glavne ulice nalazi se OŠ „Dositej Obradović“, i deca kad idu u školu moraju da pređu ulicu punu bahatih vozača – kaže V. S. (72) Iz Lazarice.

Pored problema u saobraćaju, sugrađani su se žalili na loše stanje ulica u naseljima Bare i Ujedinjene Nacije. Neasfaltirane ulice su postale izvor frustracije za mnoge meštane, otežavajući njihovu svakodnevnu mobilnost i pristupanje njihovim domovima. Ova situacija je posebno loša tokom kišnih perioda, a poplave koje su se desile u protkelim mesima samo su zakomplikovale stvar.

– Ne pamtimo ovakve poplave, u mojoj kući je bio poplavljen podrum, kao i celo dvorište. Još uvek saniramo štetu, a od Grada nikakvu pomoć nismo dobili – navodi I. L. (27).

Takođe, sugrađani su izrazili zabrinutost zbog mobilijara koji se neprekidno lome u Naselju Ujedinjene nacije.

– Deca se skupljaju tokom noći jer su sad na raspustu i lome mobilijare, takođe stvaraju i ružan prizor kod Lazaričke česme, jer ostavljaju brdo smeća za sobom – rekao je M. R. (52).

Na kafici su naši novinari pažljivo saslušali sve probleme koje su sugrađani izneli i obećali su im da će dalje istražiti ove teme i pokušati da privuku pažnju nadležnih institucija kako bi se problemi rešili. Naš medij nastoji da ostane glas građana i podstiče promene koje će poboljšati kvalitet života svih sugrađana. U narednim nedeljama, redakcija portala Kruševac Grad planira da detaljnije istraži ove probleme i pruži građanima dalje informacije o njihovom statusu i mogućim rešenjima.


Tekst je deo projekta „Mediji po meri građana“ podržan od „Slavko Ćuruvija fondacija“.

 

Ostale vesti

back-to-top