BIG Shopping centers novi vlasnik kruševačkog šoping parka

Postavljeno: 18.06.2021

Kruševac šoping park dobio je novog vlasnika, to je kompanija BIG Shopping centers, koja je, kako su preneli mediji, potpisala je ugovor o kupovini još dva projekta u Srbiji, tog te Plaza Kragujevac

Navedeno je da se Plaza Kragujevac prostire na površini od 22.700 kvadratnih metara, sa 96 odsto popunjenih kapaciteta, dok Kruševac šoping park zauzima površinu od 8.700 kvadratnih metara sa potpuno popunjenim kapacitetima, ali ima i dodatno zemljište za buduće proširenje parka.

Ukupna kupoprodajna vrednost iznosi 61 milion evra, sa godišnjim neto operativnim prihodom od 5,2 miliona eura.

– BIG Grupa je danas vlasnik i operater četiri tržna centra u Vojvodini – BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin i tri tržna centra u Beogradu – BIG Fashion tržni centar, BIG Fashion park i BIG Rakovica. Preuzimanjem najnovija dva projekta jačamo svoju mrežu u centralnoj Srbiji. Verujemo u ekonomiju Srbije i rast zemlje, nastavićemo širenje svoje mreže na jug i istok, kao i na region Balkana i Centralne i Istočne Evrope – preneli su mediji izjavu Roberta Yahava, izvršnog direktora BIG Shopping centers Srbija.

Inače, BIG CEE Srbija deo je kompanije Big Shopping Centers Israel koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centara u SAD i 7 u Srbiji.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top