Vandali uništavaju mobilijare i fitnes sprave

Postavljeno: 19.02.2023

Kako bi obezbedili bezbedno korišćenje mobilijara i fitnes sprava u gradu, ekipe JKP „Kruševac” stalno proveravaju njihovu ispravnost. Problem, kako kažu, predstavlja nesavesno ponašanje građana, koji ih često lome i uništavaju

Svake godine, u toku redovnog pregleda mobilijara od strane ovlašćenog tela, vrši se provera ispravnosti i bezbednosti mobilijara, na osnovu čega se dobija Sertifikat.

– Ekipe JKP „Kruševac“ svakodnevno, a najmanje dva puta nedeljno, vrše obilazak i proveru ispravnosti mobilijara i fitnes sprava na teritoriji grada – kažu iz JKP „Kruševac”.

Oni navode da na samim mobilijarima ne dolazi do kvara delova, izuzev lagera koji imaju malo kraći vek trajanja.

– Što se tiče uništavanja, nesavesni sugrađani lome i nanose štetu na svim delovima mobilijara koji mogu da se polome i iščupaju, osim jakih metalnih delova, koje je nemoguće polomiti i uništiti.

Prema njihovim rečima, ne postoji određeni deo grada gde je uništavanje mobilijara učestalije. Njihove ekipe obilaze sva naselja i parkove u gradu, gde vrše proveru stanja mobilijara, odnosno proveru da li je došlo do oštećenja.

– Uništavanje ima u svim delovima grada. Redovnim obilascima i proverom ispravnosti mobilijara i fitnes sprava u gradu, utvrđuju se oštećenja i vrši hitna popravka. Kada su u pitanju manja ostećenja, kao što su lomljenje sedišta za ljuljaške i klackalice, lomljenje klupa, kidanje lanaca, odvijanje ili krađa šrafova, vandalizam se konstantuje i odmah se popravlja, a ako je u pitanju veći vandalizam, sa većom pričinjenom štetom, vrši se prijava – objašnjavaju iz JKP „Kruševac”.

J.A.
Foto: JKP „Kruševac”

Ostale vesti

back-to-top