+381 64 812 51 81
Naslovna » Ekonomija » Besplatan mentoring za MSSP i preduzetnike

Besplatan mentoring za MSSP i preduzetnike

U toku je javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u ovoj godini, koji Ministarstvo privrede realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA), saopšteno je iz Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i zadrugama, a u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenja broja neuspešnih privrednih subjekata i zadruga, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). 

Predviđeno je da stručno lice – mentor u direktnom kontaktu i radu sa vlasnikom ili zakonskim zastupnikom privrednog subjekta provede od 25 do 50 sati po korisniku. Vlasnik ili zakonski zastupnik, menadžment i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja. 

Usluga se odnosi na besplatan mentoring za mikro, mala i srednja privredna društva, preduzetnike i zadruge, koji posluju do tri godine ili se nalaze u kritičnom trenutku za njihov dalji razvoj ili za opstanak na tržištu.

Zainteresovani kandidati podnose prijave u tri kategorije: novoosnovani privredni subjekti – ne stariji od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva, postojeći privredni subjekti – registrovani pre maja 2017. godine i zadruge.

Pravo na učešće na javnom pozivu za pružanje usluge mentoring imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji su registrovani na teritoriji Srbije, imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa te ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću. Pravo imaju i zadruge koje su orijentisane ka podršci MMSPP i osnivačkim aktom to jasno definišu, da je delatnost zadruge proizvodnja, prerada i zanatske usluge potom da imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa te da ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću.

Krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoring je 31. decembar 2020. godine.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom agencijama za regionalni razvoj sa naznakom: Prijava na javni poziv za dobijanje usluge mentoring u 2020. godini.

Javni poziv je otvoren do 03. jula 2020. godine.

Detalje zainteresovani mogu dobiti u Agenciji za regionalni razvoj Rasinskog okruga, na telefon 037 202 336 ili na email [email protected] .

J.B. 

- U toku je javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u ovoj godini, koji Ministarstvo privrede realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA), saopšteno je iz Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i zadrugama, a u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenja broja neuspešnih privrednih subjekata i zadruga, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. Proces mentoringa odvija se po metodologiji Razvojne agencije Srbije, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).  Predviđeno je da stručno lice…

Review Overview

Rejting korisnika 4.78 ( 4 glasova)
x

Proveri i

Kovid 19: Tokom vikenda još 12-toro obolelih u Kruševcu, 11 u Aleksandrovcu

U prethodna dva dana broj zaraženih virusom kovid 19 na području Rasinskog okruga povećao se za 24 i sada ih ...

Nada Blam i “Naša deca” večeras u Pionirskom parku

Predstavom “Naša deca” koju će večeras na kružnoj sceni u Pionirskom parku odigrati jedna od naših najpoznatijih glumica, Nada Blam, ...

U sredu počinje zaprašivanje komaraca sa zemlje

Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje, na teritoriji grada Kruševca, biće sproveden 8. i 9. jula, saopšteno je iz ...

Savet građanima koji se testiraju na lični zahtev

Građani koji žele da se testiraju na KOVID 19, na lični zahtev, pre nego što uplate novac na račun RFZO, ...

Grčka zatvorena, ali bazeni rade – dnevno i do 500 kupača

Na otvorenim bazenima kruševačkog Sportskog centra dnevno se okupi i do pet stotina, uglavnom mladih ljudi.– Nije mnogo, ali ni ...