Ponovo zakazivanje pregleda preko IZIS-a

Postavljeno: 26.05.2020

Pregledi kod izabranog lekara ponovo se mogu zakazati preko Nacionalnog kol centra,  s tim da pacijenti mogu i direktno da pozovu zdravstvenu stanicu  u kojoj se leče 

Tokom vanrednog stanja sistem zakazivanja preko Integrisanog zdravstvenog informacionog  sistema (IZIS) nije funkcionisao, a kod izabranog lekara dolazilo se direktno. Preporuka je tada bila da se zbog epidemije korona virusa dolazi samo za hitna stanja, što je većina pacijenata poštovala.

Od pre desetak dana, IZIS ponovo funkcioniše i pozivanjem Nacionalog kol centra ( 011 362 0000) građani svakog radnog dana u periodu od 8 do 20 časova mogu da zakažu pregled kod izabranog lekara, stomatologa i ginekologa.

U kruševačkom Domu zdravlja podsećaju da se pregledi mogu zakazati i pozivanjem ili dolaskom u zdravstvenu amulantu, uz napomenu da je za obnavljanje  terapije dovoljno da se pozove telefonom, kako je i ranije bilo.

Kako je epidemija i dalje na snazi, preporuka je da se dolazi samo zbog hitnih stanja, što građani uglavnom poštuju i za sada nema gužvi u zdravstvenim stanicama.

Pacijenti koji imaju simptome koji mogu da se  dovedu u vezu sa korona virusom, ne treba da dolaze u svoju zdravstvenu stanicu, već da se jave u Kovid ambulantu (zdravstvena stanica 14.oktobar) koja radi svih sedam dana u nedelji, od 9 do 17 časova, a nakon tog vremena u Službu za hitnu medicinsku pomoć

Ostale vesti

back-to-top