Novine GRAD nastavljaju druženja sa čitaocima 

Postavljeno: 26.05.2020

Iako projekat  Local Press Laboratorija u kome, uz podršku Asocijacije lokalnih medija Lokalpres i organizacije Free Press Unlimited, učestvuje i naša medijska kuća privodimo kraju, GRAD će nastaviti aktivnosti koje smo tokom projekta započeli. Tako vas već u petak, 29. maja, pozivamo na novu kaficu sa redakcijom GRAD-a u Čarapanskoj meani staroj Srbiji, od 18 sati.

Novine GRAD i kruševacgrad.rs su, uz još tri medijske kuće u Srbiji, već više od šest meseci uključeni u projekat Local Press Laboratorija koji je finansijski podržalo Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije. 

Jedna od aktivnosti koje su se etablirale tokom projekta, a koje je prekinula pandemija, jeste i kafica sa čitaocima. Sada je vreme da obnovimo ova druženja, naravno uz sve mere zaštite koje propisuje Vlada, i nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i u petak popiti sa nama kaficu u Čarapanskoj meani.

Inače, Local Press Laboratorija je pilot projekat koji predstavlja program podrške lokalnim medijima da inoviraju načine povezivanja sa publikom. Kroz njegovu realizaciju naši mediji dobili su mentorsku pomoć u razvijanju ideja i aktivnosti kojima bismo se bolje približili svojim čitaocima, posetiocima i pratiocima, razvili komunkaciju i interaktivni odnos i na taj način bolje odgovorili onome što su stvarne potrebe građana naše lokalne zajednice kada je reč o informisanju. 

Takođe, projekat je i finansijski podržao realizaciju ovih ideja, a kao rezultat aktivnosti iz projekta GRAD je, između ostalog, započeo seriju sastanaka sa čitaocima, inovirao svoje naloge na društvenim mrežama i otvorio sve kontakte za vaše predloge, pitanja i probleme.

Uz pomoć Lokalpresa i organizacije Free Press Unlimited, prošli smo seriju edukacija u osvajanju novih alata u radu na onlajn platformama. Uz njihovu pomoć organizovali smo više onlajn kampanja, pokrenuli video produkciju, spremnije odgovorili na zahteve koje je pred medije, naročito lokalne, postavila situacija sa pandemijom i vanrednim stanjem i povećali našu vidljivost u zajednici.

Zahvaljujući rezultatima ovog projekta koji privodimo kraju, prepoznati smo i od strane drugih donatora kao važan informativni medij lokalne zajednice.

Osim GRAD-a i kruševacgrada, u projekat su uključeni i JUGpress iz Leskovca, Lozničke novosti iz Loznice i Glas Podrinja iz Šapca. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top