Novi javni poziv za podršku mladima i preduzetnicama

Postavljeno: 21.04.2022

Objavljen je Javni poziv za sprovođenje paketa usluga za mlade i preduzetnice, koji Ministarstvo privrede realizuje preko Razvojne agencije Srbije i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija. Među njima je  Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, koja  je  nadležna za sprovođenje pomenutog programa u našem okrugu, što znači da pomaže zainteresovanima prilikom konkurisanja, popunjavanja obrazaca i prikupljanja dokumentacije.

Pravo da učestvuju na javnom pozivu imaju mladi potencijalni preduzetnik/preduzetnica, od 18 do 35 godina, koji nemaju privredni subjekt registrovan u APR-u Srbije te oni koji imaju registrovan privredni subjekt ne duže od pet godina pre dana objavljivanja Javnog poziva, a imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Osim njih mogu da konkurišu preduzetnice, koje imaju registrovan privredni subjekt ne duže od pet godina pre dana objavljivanja Javnog poziva, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik žena i takođe imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Predviđeno je da paket usluga ne mogu koristiti oni koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, potom trgovinom, organizovanjem igara na sreću, lutrija i sličnih delatnosti, proizvodnjom i prodajom oružja i vojne opreme, prometom nafte i naftnih derivata, proizvodnjom čelika i sintetičkih vlakana i vađenjem uglja, građevinarstvom, transportom i saobraćajem, finansijskim uslugama, proizvodnjom duvana i duvanskih proizvoda, delatnošću iznajmljivanja, rentiranja i samousluživanja, izuzev za potrebe turizma.

-Korisnici programa dobijaju kompletnu besplatnu uslugu od strane nadležne  akreditovane regionalne razvojne agencije koja se sastoji u : obukama, mentorskoj podšci u poslovanju, savetodavnoj pomoći, pisanju i pripremi poslovnog plana i celokupne dokumentacije za konkurisanje kod Fonda za razvoj. Napominjemo da je prvi put ovakav konkurs bio uspešno realizovan prošle godine, na kojem smo mi imali 24 klijenta koji su dobili mogućnost direktnog  učešća na njemu – navodi Stefan Ribać, vd direktora Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Sonja Jevremović, koordinatorka za medjuopštinsku saradnju i projekte u pomenutoj Agenciji podseća da je konkurs otvoren do 10. maja 2022. godine:

 

-Pozivamo sve zainteresovane klijente da nam se jave na dobro poznat  telefon 037 202 336 ili da dođu u prostorije Agencije u Ulici Tanaska Rajića 18/3. Informacije mogu naći na sajtu   www.arrro.rs, a mogu se obratiti i  mejlom [email protected].

J.B.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top